Bijzondere bergwandeling Spaarnwoude

Bijzondere bergwandeling Spaarnwoude Bergwandelen in Nederland, het kán! Deze ‘bijzondere bergwandeling’ vanuit Santpoort-Noord gaat door Duin- & Kruidberg, landgoed Beeckestein en Spaarnwoude. Jammer: het klinkt leuker dan het is. De duinen zijn weliswaar top, maar het lange traject door Spaarnwoude is veel minder mooi. Toch: je beklimt hier 2 (vuilnis)bergen met weids uitzicht.

12 Bergwandelingen

Deze 'Bijzondere bergwandeling' maakt deel uit van een reeks met de al even leuke naam ‘Naberpaden’, van de hand van routemaker Marycke Naber. Ze heeft nu 12 oer-Hollandse bergwandelingen uitgezet, verspreid over het land.

Bijzondere bergwandeling Spaarnwoude

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling19 km

Wat voor soort wandeling?Bijzondere bergwandeling

Startplaats of station van deze wandelingSantpoort-Noord

Hoe scoort deze wandeling? Frankwandelt-rating: 65/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling

Naar de routebeschrijvingDownload de routebeschrijving

Brasserie DenK (met heerlijk terras)

Deze bergwandeling heeft een goede start met een tochtje door een van de mooiste duingebieden van Nederland: Duin & Kruidberg. Al snel kom je langs het imposante landhuis waarin Brasserie DenK is gevestigd (niet het clubhuis van de gelijknamige politieke partij). Met een dijk van een terras waar je heerlijk kunt mijmeren, uitkijkend over een vijver die je in romantische sferen brengt.

Onverharde slingerpaadjes

Via mooie onverharde slingerpaadjes wandel je over het landgoed. Af en toe mag je flink klimmen. Helaas verlaat je de duinen sneller dan je zou willen. Door de straten van Driehuis gaat het, en die zijn zo vlak als een biljartlaken.

Landgoed Beeckestijn

Landgoed Beeckestijn is weer leuk en lommerrijk. Maar dan begint al snel het lange traject naar en door recreatiegebied Spaarnwoude, aangelegd in de jaren 70 van de vorige eeuw. En je kunt hier inderdaad uitstekend recreëren – op de indoorskibaan, het mountainbikeparcours, de klimwand, de recreatieplassen. Maar mooi is anders.

Wegen & vliegtuigverkeer

Talloze drukke (spoor)wegen doorsnijden Spaarnwoude. En ook het vliegverkeer is hinderlijk aanwezig. Onze stemming daalt. En langzaam maar zeker raken we in een lichte wandeldepressie.

 

Twee bergen, prachtig uitzicht

Stap voor stap klimmen we daar gelukkig weer uit op de 2 bergen die we hier bedwingen. De eerste is een uitzichtheuvel van 25 meter hoogte, die in een vorig leven een vuilnisbelt was (daar merk je niets meer van hoor). De tweede uitzichtheuvel reikt nog hoger – 30 meter. Als je net zo’n durfal bent als ik, beklim je natuurlijk het enge uitzichttorentje. Dan kijk je prachtig uit over het Noordzee-kanaal.

Santpoort: aardig dorpje

Daar kun je voorlopig goed op teren, terwijl je deze wandeling uitloopt door non-descripte gebiedjes met non-descripte bebouwing. Via een drukke recreatieplas kom je in het aardige dorpje Santpoort, waar je nog een aardig wandelingetje maakt door kronkelstraatjes.

Hotel Bleecker in BloemendaalMooi hotelletje in de buurt

Wil je er echt een heerlijk uitje van maken? Boek dan een hotelletje in de buurt en je hebt een superweekendje. Mijn tip: Hotel Bleecker in Bloemendaal

Hotel Bleecker in hartje Bloemendaal is een prachtig klein boutiquehotel in het gezellige centrum en toch op loopafstand van de duinen. Krijgt van 425 gasten op Trivago.nl een 8,7. “Leuk hotel, prima uitvalsbasis voor een fiets- of wandeltocht in de prachtige Kennemerduinen.”

Tags: rondwandelingen, 15-20 km, Bijzondere bergwandelingen

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!