natuurhuisje banner 750px
Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl

Bijzondere bergwandeling Spaarnwoude & Duin- en Kruidberg

Bijzondere bergwandeling Spaarnwoude & Duin- en Kruidberg

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling19 km

Wat voor soort wandeling?Rondwandeling

Startplaats of station van deze wandelingSantpoort-Noord (station)

Hoe scoort deze wandeling?Frankwandelt-rating: 65/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling

Naar de routebeschrijvingDownload de routebeschrijving

Deze ‘bergwandeling’ vanuit Santpoort-Noord gaat door Duin- & Kruidberg, landgoed Beeckestein en Spaarnwoude. Jammer: het klinkt leuker dan het is. De duinen zijn weliswaar top, maar het lange traject door Spaarnwoude is veel minder mooi. Toch: je beklimt hier 2 (vuilnis)bergen met weids uitzicht.

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

12 Bergwandelingen

Deze 'Bijzondere bergwandeling' maakt deel uit van een reeks met de al even leuke naam ‘Naberpaden’, van de hand van routemaker Marycke Naber. Ze heeft nu 12 oer-Hollandse bergwandelingen uitgezet, verspreid over het land.

Bekijk alle bergwandelingen >>

Brasserie DenK (met heerlijk terras)

Deze bergwandeling heeft een goede start met een tochtje door een van de mooiste duingebieden van Nederland: Duin & Kruidberg. Al snel kom je langs het imposante landhuis waarin Brasserie DenK is gevestigd (niet het clubhuis van de gelijknamige politieke partij). Met een dijk van een terras waar je heerlijk kunt mijmeren, uitkijkend over een vijver die je in romantische sferen brengt.

Bijzondere bergwandeling Spaarnwoude & Duin- en Kruidberg

Onverharde slingerpaadjes

Via mooie onverharde slingerpaadjes wandel je over het landgoed. Af en toe mag je flink klimmen. Helaas verlaat je de duinen sneller dan je zou willen. Door de straten van Driehuis gaat het, en die zijn zo vlak als een biljartlaken.

Landgoed Beeckestijn

Landgoed Beeckestijn is weer leuk en lommerrijk. Maar dan begint al snel het lange traject naar en door recreatiegebied Spaarnwoude, aangelegd in de jaren 70 van de vorige eeuw. En je kunt hier inderdaad uitstekend recreëren – op de indoorskibaan, het mountainbikeparcours, de klimwand, de recreatieplassen. Maar mooi is anders.

Bijzondere bergwandeling Spaarnwoude & Duin- en Kruidberg

Wegen & vliegtuigverkeer

Talloze drukke (spoor)wegen doorsnijden Spaarnwoude. En ook het vliegverkeer is hinderlijk aanwezig. Onze stemming daalt. En langzaam maar zeker raken we in een lichte wandeldepressie.

Twee bergen, prachtig uitzicht

Stap voor stap klimmen we daar gelukkig weer uit op de 2 bergen die we hier bedwingen. De eerste is een uitzichtheuvel van 25 meter hoogte, die in een vorig leven een vuilnisbelt was (daar merk je niets meer van hoor). De tweede uitzichtheuvel reikt nog hoger – 30 meter. Als je net zo’n durfal bent als ik, beklim je natuurlijk het enge uitzichttorentje. Dan kijk je prachtig uit over het Noordzee-kanaal.

Bijzondere bergwandeling Spaarnwoude & Duin- en Kruidberg Bijzondere bergwandeling Spaarnwoude & Duin- en Kruidberg

Santpoort: aardig dorpje

Daar kun je voorlopig goed op teren, terwijl je deze wandeling uitloopt door non-descripte gebiedjes met non-descripte bebouwing. Via een drukke recreatieplas kom je in het aardige dorpje Santpoort, waar je nog een aardig wandelingetje maakt door kronkelstraatjes.

 

Bekijk de wandelreizen van SNPSmaak te pakken? Bekijk de mooiste wandelreizen van SNP

Actieve wandelreizen over de hele wereld: SNP Natuurreizen van de ANWB is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

Alle privé-reizen >>

Alle groepsreizen >>

 

Foto’s van deze wandeling

Alle foto's in dit artikel heb ik geschoten met de Fujifilm X-T3, een compacte systeemcamera. Benieuwd naar deze camera? Bekijk mijn review. Of bekijk mijn Top 10 Systeemcamera's.

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

 

Tags: rondwandelingen, 15-20 km

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>