NS-wandeling Mookerheide | Tweedaagse wandelroute vanuit Cuijk

Tweedaagse NS-wandeling Mookerheide van Cuijk naar Nijmegen

Weidse heidevelden, gevarieerde bossen, verbluffende uitzichten over de Maas, rijke historie: de tweedaagse NS-wandeling over de Mookerheide biedt het allemaal. Het glooiende, weelderig begroeide landschap brengt je in Franse sferen. Een verdiende Frankwandelt-rating AAA+.

Duivelsberg & Sint Jansberg

In het grensgebied van Brabant en Limburg is Nederland helemaal niet zo plat als het vooroordeel wil. Je moet vaak flink klimmen om ‘toppen’ te slechten als de Duivelsberg en de Sint Jansberg. Het is niet voor niets dat hier ook de vermaarde (en pittige) Zevenheuvelenloop wordt georganiseerd.

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

De wandeling

Tweedaagse NS-wandeling Mookerheide van Cuijk naar Nijmegen

Door de niet bijster boeiende binnenstad van Cuijk loop je naar de veerpont, die je naar de overkant brengt. Tot Mook loop je over een rustige weg langs de vriendelijke Maas.

Historische Mookerheide

Dan begint al snel de steile klim naar de historische Mookerheide. Boven is het uitzicht prachtig. Je daalt en klimt naar het Zevendal, een mooie kennismaking met Limburg. Even verder sta je in natuurreservaat Sint Jansberg, in de IJstijd opgestuwd door een gletsjertong. Langs velden en bossen wandel je naar Groesbeek.

De Oude Molen

In Groesbeek kun je overnachten in hotel de Oude Molen. Die naam doet iets idyllisch vermoeden, maar verheug je niet te zeer. Onze kamer had zicht op camping, drukke verkeersweg en parkeerplaats, en haute cuisine staat niet op de kaart. Maar de kamer is lekker ruim en brandschoon, de bediening zeer vriendelijk, evenals het prijsniveau. Aardig: wandelaars krijgen een lunchpakketje mee.

Hel & Duivelsberg

Op dag twee is het nog wat meer klimmen en dalen geblazen. Je wandelt over smalle paadjes door weiland en bos, met hoogteverschillen tot 70 meter. De tocht gaat langs de Hel, de Duivelsberg en het Filosofendal. Vlak voor Nijmegen heb je prachtige zicht op de Ooijpolder. Ook het stuk door de rijke buitenwijken van Nijmegen is boeiend.

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken.

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!