Nederland | de mooiste wandeling per provincie

Elke provincie heeft wel één wandeling die eruit springt. Vanwege de landschappelijke schoonheid, de mooie dorpjes, de leuke paadjes. Wat is de mooiste wandeling van elke provincie van Nederland en wat zijn de highlights?

De mooiste wandeling in de provincie GroningenDe mooiste wandeling in de provincie GroningenGroningen | De Hondsrug

Deze tweedaagse NS-wandeling van Haren naar Zuidlaren is een prachtige tocht. Bos, akkers zo ver het oog reikt, ruig natuurgebied en een warme finish in Zalig Zuidlaren.

 

De mooiste wandeling van FrieslandDe mooiste wandeling van FrieslandFriesland | Schiermonnikoog

Eindeloze stranden, schitterende duinen, een pittoresk dorpje en louterende rust. Wat wil je nog meer? Lekker wandelen natuurlijk. Sinds kort zijn er vijf prachtige Groene Wissels op dit kleinste bewoonde Waddeneiland van Nederland. Eentje is om van te watertanden...

De mooiste wandeling van Drenthe De mooiste wandeling van Drenthe Drenthe | Rond Gasteren

Alles is leuk aan deze Knapzakroute vanuit het Drentse brinkdorpje Gasteren. Het dorp is zonder meer pittoresk, het landschap adembenemend mooi. Soms loop je door weids akkerland, dan weer langs meanderende stroompjes.

 

De mooiste wandeling van Overijssel De mooiste wandeling van Overijssel Overijssel | De Holterberg

Je doorkruist een immens heidegebied dat in augustus en september schitterend bloeit. Daarna volgt een mysterieus dal vol jeneverbesstruiken. Soms is het even pittig klimmen, waarna je kunt uitblazen over weidse verten.

De mooiste wandeling van Flevoland De mooiste wandeling van Flevoland Flevoland | Het Voorsterbos

Een verzameling korte rondwandelingen door een mooi natuurgebied in Flevoland. Je wandelt door rustige bossen, kijkt uit over eindeloze akkers, ziet wonderlijke waterloopkundige installaties. Heerlijke wandelingen van Natuurmonumenten.

De mooiste wandeling van Gelderland De mooiste wandeling van Gelderland Gelderland | Veluwezoom

Dit is zo’n wandelroute die schaamteloos het ene hoogtepunt aan het andere rijgt en geen zwakke schakels kent. Veertien kilometer lang trek je over de Veluwezoom, een van de grootste (en mooiste) natuurgebieden van Nederland.

De mooiste wandeling van Utrecht De mooiste wandeling van Utrecht Utrecht | Utrechtse Heuvelrug

Heuveltje op, heuveltje af ga je langs alle hoogtepunten van de Utrechtse Heuvelrug. Met als klapper uitzichttoren De Kaap, vanwaar je het halve land kunt overzien. Op de terugweg stiefel je van landgoed naar landgoed. Aangenaam terras halverwege.

De mooiste wandeling van Noord-Holland De mooiste wandeling van Noord-Holland Noord-Holland | Waterleidingduinen

Unieke wandeling in de prachtige Waterleidingduinen onder Zandvoort. Dat er herten en vossen zijn in deze duinen, daar was ik al eerder achtergekomen. Maar dat het er zoveel zijn, nee, dat je er bijna over struikelt, dat is een nieuwe ervaring.

De mooiste wandeling van Zuid-Holland De mooiste wandeling van Zuid-Holland Zuid-Holland | Oh oh Den Haag

Deze bijzondere stadswandeling van Den Haag naar Scheveningen voert langs beroemde plekken, zoals Binnenhof, Vredespaleis en Hotel des Indes. Leuk ook om dwars door stad en natuur richting Scheveningen te lopen. Een must walk, deze NS-wandeling.

De mooiste wandeling van Zeeland De mooiste wandeling van Zeeland Zeeland | Veerse Wateren

Zomer in Zeeland, Ons ben zûnig hééj, watersnoodramp, Deltawerken. Woorden die bij me opkomen als ik aan Zeeland denk. Deze schitterende wandeling gaat veel langs water. Rietgekraagde sloten stromen loom door eindeloze velden. Zilte meren nodigen uit voor een duik.

De mooiste wandeling van Noord-Brabant De mooiste wandeling van Noord-Brabant Noord-Brabant | Kampina

Het leven is goed in het Brabantse land. Prachtige tocht over de grote stille heide bij Kampina, door de Oisterwijkse bossen en langs fijne vennetjes. Uitstekend gemarkeerd, boordevol afwisseling, lekkere terrassen op de juiste plekken. Need I say more?

De mooiste wandeling van Limburg De mooiste wandeling van Limburg Limburg | Gulpen- en Geuldal

Schitterende tweedaagse wandelroute door het Gulpen- en Geuldal. Je wandelt over bloemrijke heuvels en langs meanderende riviertjes, met tussenstops in sfeervolle dorpjes. Nog mooier dan NS-wandeling Veluwezoom, die bekendstaat als mooiste wandeling van Nederland.

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!