• Uitzicht vanaf de Wageningse Berg

    Mooiste wandelingen van Nederland | Overzicht

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Mooiste wandelingen in 23 overzichten

Wat zijn de mooiste NS-wandelingen, Klompenpaden, ANWB-tochten? Waar vind je de fraaiste bloesemtochten, heide-, bos- en duinwandelingen? Kijk eens in mijn overzichten voor inspiratie.

Molen De Vlinder op Heerlijkheid Mariënwaerdt Molen De Vlinder op Heerlijkheid Mariënwaerdt

Mooiste ANWB-wandelingen

ANWB-wandelingen zijn populaire routes. Ze gaan over boerenland, door bossen, langs fruitbloesem en door steden. Ik heb de 7 mooiste voor je op een rij gezet. Hoef jij ze alleen nog maar te lopen...

Onderweg op een Groene Wissel in de uiterwaarden van de Nederrijn Onderweg op een Groene Wissel in de uiterwaarden van de Nederrijn

Mooiste Groene Wissels

Zin in een bijzondere wandeling? Loop dan eens een Groene Wissel. Heerlijke wandelingen zijn het, die de gebaande paden voor gezien houden. Zo’n 100 Groene Wissels heb ik gelopen. De 7 allermooiste heb ik hapklaar voor je op een rij gezet.

Kikkers onderweg op het Loenense Enkenpad Kikkers onderweg op het Loenense Enkenpad

Mooiste Klompenpaden

Klompenpaden zijn schitterende rondwandelingen in Utrecht en Gelderland. Ze gaan zoveel mogelijk over onverharde paden en historisch tracés. Heel handig: je kunt ze lopen met de gratis Klompenpaden App!

NS-wandeling Posbank met de paarse heide NS-wandeling Posbank met de paarse heide

Mooiste NS-wandelingen

NS-wandelingen zijn een begrip voor wandelaars. Uitstekend gemarkeerde wandelingen van station naar station. Ik heb ze allemaal gelopen en selecteerde speciaal voor jou de 7 allermooiste wandelroutes.

Uitzicht over de Overasseltse Vennen Uitzicht over de Overasseltse Vennen

Mooiste Roots-wandelingen

Roots heeft schitterende wandelingen uitgezet rond thema’s, zoals de mooiste boswandelingen, de mooiste landgoedwandelingen en de mooiste wandelingen langs water. Ik pikt de 7 mooiste er voor je uit.

Trage Tocht door het Rijk van Nijmegen Trage Tocht door het Rijk van Nijmegen

Mooiste Trage Tochten

Trage Tochten zijn prachtige natuurwandelingen. Deze bijzondere rondwandelingen gaan zoveel mogelijk over onverharde paden, dwars door mooie natuur. Het zijn wandelingen met de beroemde ‘zandpadgarantie’. De 7 mooiste staan voor je klaar.

Industrieel erfgoed bij de NDSM-werf in Amsterdam-Noord Industrieel erfgoed bij de NDSM-werf in Amsterdam-Noord

Mooiste Amsterdamse wandelingen

Zoek je een bijzondere wandelroute in Amsterdam? Lekker wandelen door het historisch centrum, de Jordaan, de grachtengordel? Struinen door stadsnatuur? Of onbekende plekken ontdekken waar het hip & happening is?

Fruitbloesem met het dorpje Acquoi op de achtergrond Fruitbloesem met het dorpje Acquoi op de achtergrond

Mooiste bloesemwandelingen

In de bloesemtijd trekt een supermagneet mij naar de bloeiende fruitbomen. Elk jaar weer. Vanaf begin april tot in juni kunnen we genieten van een zee aan bloeiend fruit.

De bossen van het Rijk van Nijmegen De bossen van het Rijk van Nijmegen

Mooiste boswandelingen

Vijf schitterende wandelingen met De Mooiste Bossen Van Nederland in de hoofdrol. Ga in de lente en geniet van ontwakend groen en vrolijke vogeltjes. In het najaar raak je in de ban van de herfstige kleurenpracht.

In de duinen van Texel In de duinen van Texel

Mooiste duinwandelingen

Lekker struinen door intieme dalletjes, langs glasheldere meertjes en door duinbossen. Duintoppen bieden je weidse uitzichten. Op het strand waait je hoofd leeg. Frankwandelt selecteerde voor jou de allermooiste duinwandelingen.

Op de Posbank: het mooiste heideveld van Nederland Op de Posbank: het mooiste heideveld van Nederland

Mooiste heidewandelingen

Niets is heerlijker dan wandelen over bloeiende heide. Ga vanaf half augustus wandelen en geniet van prachtige paarse pareltjes. Wacht op een mooie dag en vergeet je camera niet!

Herfst in de bossen van de Wageningse Berg Herfst in de bossen van de Wageningse Berg

Mooiste herfstwandelingen

Zin in een lekkere herfstwandeling? Struinen door de bladeren, terwijl de zon de bomen in vuur en vlam zet. Paddenstoelen die je vanaf de bosrand stiekem begluren. Frankwandelt selecteerde de vijf allermooiste herfstwandelingen.

Onderweg op NS-wandeling Utrechtse Heuvelrug Onderweg op NS-wandeling Utrechtse Heuvelrug

Mooiste Heuvelrug-wandelingen

De Utrechtse Heuvelrug is een van mijn favoriete wandelgebieden. Het gebied is enorm gevarieerd. Van dichte bossen tot uitgestrekte heide. Van hoogvlaktes tot diepe dalen.

Kerstboom met gekleurde ballen en meisje Kerstboom met gekleurde ballen en meisje

Mooiste Kerstwandelingen

Speciaal voor jou selecteerde ik de allermooiste Kerstwandelingen. Wonderschone wandelingen, goed bereikbaar met OV. Halverwege vind je leuke horeca, soms met open haard.

Onderweg op de korte wandeling Veenpluisroute in Drenthe Onderweg op de korte wandeling Veenpluisroute in Drenthe

Mooiste korte wandelingen

Geen tijd voor een lange wandeling? Er zijn ook zat wandelingen tot 10 kilometer. Dus eigenlijk is er geen excuus om níet te gaan wandelen. Ga lekker struinen. Met je kinderen. Met je hond. Of desnoods met je cavia.

Villa Oud Groevenbeek in Gelderland Villa Oud Groevenbeek in Gelderland

Mooiste landgoedwandelingen

Landerijen, oude bossen en bijzondere tuinen. Nederland is rijk aan fraaie landgoederen. Wandelen op een landgoed betekent: genieten van de natuur. De eeuwenoude historie prikkelt je verbeelding.

Een bosuil op het Hartensepad Een bosuil op het Hartensepad

Mooiste lentewandelingen

De lente is misschien wel het mooiste jaargetijde voor een stevige wandeling. De natuur komt tot leven, de lucht barst van de zuurstof en je staat te trappelen om eropuit te gaan. Vijf superwandelingen die geknipt zijn voor het voorjaar.

Romantische wandeling bij Kasteel Oldenaller Romantische wandeling bij Kasteel Oldenaller

Mooiste liefdeswandelingen

Ben je in een romantische bui? Trakteer jezelf en je geliefde dan op een van deze prachtige romantische wandelroutes. Op je pad vind je kastelen, landgoederen en buitenplaatsen.

Onderweg op paaltjeswandeling Voetstappenpad bij Hilversum Onderweg op paaltjeswandeling Voetstappenpad bij Hilversum

Mooiste paaltjeswandelingen

Hou je van wandelen maar ook van lekker makkelijk? Maak dan eens een paaltjeswandeling. Klinkt suf. Maar je bent echt geen loser als je van paaltje naar paaltje loopt.

Wandeling in de stad Brugge Wandeling in de stad Brugge

Mooiste stadswandelingen

Je hoeft niet altijd de natuur op te zoeken voor een mooie wandeling. Wat dacht je van een prachtige stad? Kuieren door historische centra, kerken en musea bezoeken. Torens beklimmen en genieten van stadspanorama’s.

Bij het Kröller-Müller Museum in Nationaal Park De Hoge Veluwe Bij het Kröller-Müller Museum in Nationaal Park De Hoge Veluwe

Mooiste Veluwe-wandelingen

Zin in een heerlijke bos- of heidewandeling? Ga dan naar de Veluwe. Hier vind je adembenemende bossen en schitterende heidevelden, waaronder de Posbank. Benieuwd naar de 7 mooiste Veluwe-wandelingen?

Weiland met paardenbloemen bij Tongeren op de Veluwe Weiland met paardenbloemen bij Tongeren op de Veluwe

Mooiste wandelingen volgens de routemakers

De mooiste wandelroutes van Nederland? Op internet circuleren talloze lijstjes. Bekende routemakers doen eraan mee door hun persoonlijke top 10 te publiceren. Bekijk hun toproutes!

Winter in de Amsterdamse Waterleidingduinen met herten Winter in de Amsterdamse Waterleidingduinen met herten

Mooiste winterwandelingen

Het vriest dat het kraakt en er ligt een vers pak sneeuw. Wat is er leuker dan vroeg op pad voor een winterwandeling? Dik ingepakt, rooie koontjes, het snot stroomt uit je neus (ieuw!).

Natuurhuisje Natuurhuisje

Mooiste huisjes middenin de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes midden in de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust.


Copyright © 2023 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy