De allermooiste wandelroutes op de Utrechtse Heuvelrug De allermooiste wandelroutes op de Utrechtse Heuvelrug
De allermooiste wandelroutes op de Utrechtse Heuvelrug De allermooiste wandelroutes op de Utrechtse Heuvelrug

De allermooiste wandelroutes op de Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is een van mijn favoriete streken voor een prachtige boswandeling. Hieronder staan de 5 allermooiste wandelroutes op de Utrechtse Heuvelrug. Mijn favoriet: Trage Tocht Leersum, die ik onlangs voor de tweede keer liep.

Mooiste wandelroutes op de Utrechtse Heuvelrug

Alle hoogtepunten

Wat is de Utrechtse Heuvelrug toch mooi. Diep in de herfst bewandelen we de schitterende Trage Tocht tussen Leersum en Doorn. Je beleeft zo ongeveer alle hoogtepunten van de Heuvelrug. Letterlijk ook: er zitten fikse klimmetjes tussen. Gelukkig kun je halverwege neerploffen op het terras van uitspanning Sint Helenaheuvel.

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

Adembenemende herfstkleuren

Op deze prachtige novemberdag tonen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug zich nog één keer in hun volle glorie. De herfstkleuren zijn adembenemend mooi. Maar hoe lang nog? Een klein stormpje en het is toch echt afgelopen.

Uitzichtstoren De Kaap

Op deze pittige rondwandeling van 20 kilometer loop je het eerste stuk door dichte bossen, met flink wat klimmen en dalen. Op je pad tref je uitzichttoren De Kaap, vanwaar je half het land kunt overzien.

Mooiste wandelroutes op de Utrechtse Heuvelrug

Oude Postweg

Deel twee van de wandelroute heeft een ander karakter: je loopt op de rand van bos en open land over een oude Postweg, die met indrukwekkende beuken is omzoomd. En vrijwel de gehele wandelroute gaat over onverharde paden: brede beuken- en eikenlanen, maar ook intieme slingerpaadjes.

Landgoed Broekhuizen

Als klap op de vuurpijl kom je nog over het heerlijke landgoed Broekhuizen. Een schoolvoorbeeld van de Engelse landschapsstijl. Het landhuis uit 1736 spiegelt zich als Narcissus in een klassieke vijver. Je hoort hem bijna vragen: ben ik mooi of ben ik mooi?

Mooiste wandelroutes op de Utrechtse Heuvelrug

 

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy