Mooie paddenstoelen-wandeling op de Utrechtse Heuvelrug Mooie paddenstoelen-wandeling op de Utrechtse Heuvelrug
Mooie paddenstoelen-wandeling op de Utrechtse Heuvelrug Mooie paddenstoelen-wandeling op de Utrechtse Heuvelrug

Mooie paddenstoelen-wandeling op de Utrechtse Heuvelrug

Het is volop paddenstoelentijd, ontdekte ik afgelopen weekend. Ik maakte een wandeling waar de paddenstoelen rijkelijk de grond waren uitgeschoten: door de prachtige landgoederen Beerschoten en Houdringe op de Utrechtse Heuvelrug bij De Bilt. Vliegenzwammen begin september, is dat niet erg vroeg? Paddenstoelenfans kunnen hun hart ophalen.

Schitterende wandelroutes

Sowieso kun je schitterend wandelen over Beerschoten en Houdringe, en het aanpalende Panbos. Samen vormen deze drie gebieden een aaneengesloten natuurgebied van 367 hectare. Parkbos, stuifduinen, weiden met boomgroepen en oude lanen wisselen elkaar af. Er zijn drie uitgezette wandelingen: 3,5, 4,5 of 12 kilometer.

Beeldentuin van Jits Bakker

Vlakbij het startpunt van de wandeling, Paviljoen Beerschoten kun je je auto goed kwijt. Achter het paviljoen kun je de leuke beeldentuin van Jits Bakker een bezoekje brengen. Neem wat lege waterflesjes mee: het paviljoen heeft een tappunt voor lokaal bronwater.

Meer informatie

Mooiste paddenstoelenwandelingen

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie paddenstoelenwandelingen te maken. Ik selecteerde de mooiste wandelingen voor de herfst.

De mooiste herfstwandelingen >>


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy