Frank wandelt het Maarten van Rossumpad

Frank wandelt het Maarten van Rossumpad

Frank wandelt het Maarten van Rossumpad Frank wandelt het Maarten van Rossumpad

Frank wandelt het Maarten van Rossumpad

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Wandelen langs rivierdorpen en kastelen

In de voetsporen van krijgsheer Maarten van Rossum wandel je vanuit het Brabantse Den Bosch door het rivierengebied, over de Veluwe, door Salland en de Overijsselse Vechtstreek naar Steenwijk. 384 kilometer maar liefst. Niet alle etappes winnen de schoonheidsprijs, maar er zitten wel echte 'natural beauties' bij.

Denkend aan Holland

Het pad is vernoemd naar de 16e-eeuwse controversiële krijgsheer Maarten van Rossum (niet te verwarren met BN'er Maarten van Rossem). Was hij een held of een boef? Niemand die het weet. In ieder geval voert de wandeltocht langs zijn kastelen, burchten, jachtterreinen en door natuurgebieden waar je u tegen zegt. Een prachtig stuk Nederland, dat door Marsman zo treffend is beschreven in zijn gedicht ‘Denkend aan Holland’.

Brede rivieren & Veluwse bossen

Tijdens de wandelingen ontdek je dat de waarnemingen van Marsman nog steeds kloppen. Brede rivieren zie je. En oneindig laagland. Maar ook de schitterende bossen en heuvels van de Veluwe, de unieke heide van de Posbank en het romantische Vechtdal. Om gelijk maar wat hoogtepunten van formaat te verklappen.

Stiekeme wandelaars

Even iets bekennen: wij lopen het pad niet van Den Bosch naar Steenwijk. Vanwege het naderende najaar sloegen we flink wat etappes over om de wandelingen door de heerlijke herfstbossen rond Wageningen en Arnhem mee te pakken. De overgeslagen etappes vullen we dan later in (deo volente). Stiekem hè?

 

Wandelgids Maarten van Rossumpad

Het Maarten van Rossumpad wandelen wordt een feestje met de mooie gids. Lekker thuis alvast grasduinen in de routes die je gaat lopen. Schitterend uitgegeven, boordevol mooie foto's en verhalen. En natuurlijk: handige kaartjes en routebeschrijvingen.

Deze gids op Bol.com >>

 

6x de leukste vakantiehuisjes van Groningen!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Groningen? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes midden in natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 6 mooiste!

Leukste vakantiehuisjes Groningen >>


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy