Wandeling in het Ourdal | Weekendje weg in de Luxemburgse Ardennen

Our_artikel01_groot

Het lieflijke Ourdal in de Luxemburgse Ardennen leent zich uitstekend voor een weekendje wandelen. Rij vroeg weg uit Nederland, en je kunt aan het begin van de middag al het mooie riviertje de Our afzakken waarbij je een bebost dal doorkruist. De volgende dag klim je het dal uit en lonkt het glooiende Ardenner landschap in de verte. Beetje mazzel met het weer en je weekend kan niet meer stuk.

Heerlijk stil in het Ourdal

En die mazzel heb ik: na de herfstigste zomer sinds tijden is het zowaar opeens een zomerse herfst. Maar ondanks de hoge temperaturen overdag wordt het ’s avonds kil en is ’s ochtends m’n tentje kleddernat van de dauw. De pret mag dat niet drukken, want wat is het hier heerlijk stil buiten het seizoen. Zelfs op een zonnige zondag is het alleen in het toeristische Clervaux druk.

Wat is er zo leuk aan het Ourdal?

Mooiste deel

Het riviertje de Our in de Luxemburgse ArdennenOp een paar saaie stukken na is het hele traject prachtig. Het eerste deel langs de Our is het meest bijzonder, vanwege het mooie riviertje en het brede, overvloedig begroeide dal waar je doorheen gaat.

Meanderende Our

De Our heeft nogal wat kronkels en je stijgt en daalt voortdurend. Hierdoor is het uitzicht telkens anders. Het ene moment blijf je vlakbij het riviertje en voert de wandeling door beschut loofbos, het volgende moment klim je uit het dal omhoog en zie je de Our in de diepte en de Ardenner heuvels in de verte. Bekijk mijn korte filmpje voor een impressie.

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken

Bekijk een filmpje van deze wandeling

Hieronder een filmpje, geschoten vlak nadat ik omhoog geklommen was uit het dal van de Our.

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!