natuurhuisje banner 750px
Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl

Romeinse Limespad | In de voetsporen van de Romeinen

Romeinse Limespad etappe 13: Wageningen – Heveadorp Het Romeinse Limespad voert je langs de historische grens (‘Limes’ in het Latijn) van het oude Romeinse rijk. Ze hebben nogal wat sporen nagelaten, die Romeinen. Langs de Rijn, tussen Katwijk aan Zee en Lobith, herinnert veel aan hun aanwezigheid.

Mooiste actieve vakanties op Snp.nl

Romeinse Limespad: 17 etappes

Op deze 275 kilometer lange route kom je langs gereconstrueerde wachttorens en castella. En je kunt de opgegraven artefacten bewonderen in musea zoals het Rijkmuseum voor Oudheden in Leiden en Het Valkhof in Nijmegen.

Wandelroute van het jaar 2019

Het Romeinse Limespad hoort om twee redenen op je ‘wandel bucketlist’. De eerste is dat het pad is uitgeroepen tot Wandelroute van het jaar 2019. De jury van de jaarlijkse verkiezing koos de route vanwege de goede bewegwijzering, de rustige omgeving en de grote hoeveelheid onverharde paden op de route. De prijs is februari 2019 uitgereikt tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Gent.

Romeinse Limes: Unesco Werelderfgoed?

De tweede reden is dat Nederland de voormalige noordgrens van het Romeinse Rijk in december 2019 heeft voorgedragen voor plaatsing op de Unesco Werelderfgoedlijst. Dit omdat de Romeinse Limes “een uniek en onvervangbaar monument met universele waarde voor de mensheid” is. Unesco neemt daarover in juli 2021 een besluit. Spannond!

We zijn gestart!

Wij wachten dat niet af maar zijn gewoon van start gegaan. We hadden al één hele mooie etappe gelopen, van Wageningen naar Heveadorp. Gewoon, omdat we daar zin in hadden. Maar nu zijn we officieel gestart zoals het hoort: met etappe 1 van Katwijk aan Zee naar Leidsche Hout, niet al te fraai. En etappe 2 van Leiden naar Hazerwoude, die veel mooier is.

ProvincieStartplaatsSoort wandelingNaamLengteRating
Zuid-HollandKatwijkLimespad01. Katwijk aan Zee>14 km56/100
Zuid-HollandLeidenLimespad02. Leiden>20 km75/100
Zuid-HollandAlphen a/d RijnLimespad03. Alphen a/d Rijn>17 km67/100
GelderlandWageningenLimespad13. Wageningen>22 km83/100

Wandelgids Romeinse Limespad

Het Romeinse Limespad wandelen wordt een feestje met de mooie gids. Lekker thuis alvast grasduinen in de routes die je gaat lopen. Schitterend uitgegeven, boordevol mooie foto's en verhalen. En natuurlijk: handige kaartjes en routebeschrijvingen.

Bestel deze wandelgids >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Tags: langeafstandswandelingen, LAW's, Romeinse Limespad

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>