Frank wandelt het Krijtlandpad

Frank wandelt het Krijtlandpad

Frank wandelt het Krijtlandpad Frank wandelt het Krijtlandpad

Frank wandelt het Krijtlandpad

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Beleef het Limburgs Heuvelland in vijf etappes

Het Krijtlandpad voert je in vijf etappes door het Zuid-Limburgse Heuvelland. De route van zo’n 100 kilometer gaat voor ruim 60 procent over onverharde paden langs alle highlights van Zuid-Limburg. Stevige klimmetjes worden beloond met telkens weer fraaie vergezichten.

Miljoenen jaren onder je voeten

Je wandelt door een landschap van heuvels en dalen, miljoenen jaren geleden ontstaan door riviertjes die zich een weg baanden door het Krijtplateau. Zo ontstond een on-Nederlands mooi landschap met steile hellingen, bloemrijke valleien en meanderende beekjes.

Uitdagende route

Door het vele stijgen en dalen is het beslist een uitdagende route. Maar het landschap is vaak betoverend, met holle wegen, natte beekdalen, pittoreske dorpjes en steile hellingbossen. Je kijkt regelmatig uit tot ver over de Belgische grens. En doet pittoreske dorpjes aan als Vijlen en Slenaken

Alle etappes op een rij

De route telt vijf etappes van rond de 20 kilometer. Vergis je niet in die afstanden: het telkens klimmen en dalen over vaak modderige glibberpaadjes maakt de wandeldagen zwaarder dan je denkt. Hieronder staan alle etappes voor je op een rij. Ik heb ze eind april, begin mei 2024 gelopen.

Krijtlandpad met bagagevervoer!

Zin in deze schitterende tocht, maar wil je ook comfort? Kies dan voor het gemak van wandelen met Eigen-Wijze Reizen. Deze zesdaagse trektocht voert je van hotel naar hotel door het Limburgse Heuvelland, waarbij je bagage wordt vervoerd. Reizigers beoordelen deze reis met 4.5 uit 5 sterren!

Bekijk deze wandelvakantie >>

 

Fraaie wandelgids voor het Krijtlandpad

Het Krijtlandpad wandelen wordt een feestje met de mooie routegids. Lekker thuis alvast grasduinen in de routes die je gaat lopen. Schitterend uitgegeven, boordevol mooie foto's en verhalen. En natuurlijk: handige kaartjes en routebeschrijvingen.

Wandelgids Krijtlandpad >>

 

De 10 mooiste vakantiehuisjes van Limburg!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Limburg? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes middenin natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 10 mooiste!

10 mooiste natuurhuisjes van Limburg >>

 

De 10 leukste hotels van Limburg!

Lekker eropuit in eigen land. Een minivakantie wandelen of fietsen. Met een superlekker hotelletje als hoogtepunt. Ik selecteerde de 10 allerleukste hotels van Limburg. Ze staan voor je op een rij. Mis deze hotels niet!

10 leukste hotels van Limburg >>


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy