Attentie

Google Geocoding API error: The request was denied.

PWN Egmond Wandelmarathon verrassend mooi

PWN Egmond Wandelmarathon verrassend mooi
PWN Egmond Wandelmarathon verrassend mooi

Op 24 en 25 januari organiseerde Le Champion voor de 12e keer de PWN Egmond Wandelmarathon. Samen met Astrid reisde ik vrijdag al af naar het mooie Egmond en dat was maar goed ook, want zaterdagochtend had het verkeer goed last van ijzel. 

Egmond Wandelmarathon: 4 routes

De Egmond Wandelmarathon bestaat uit 2 dagen met 4 routes. Je kunt de noordroute of de zuidroute lopen van 10,5 of 21,1 kilometer. Doordat er dus eigenlijk 4 routes zijn heb je niet het gevoel dat je met 10.000 wandelaars loopt.

Prachtige wandeling

Wij kozen ervoor om op zaterdag de noordroute te lopen en zondag de zuidroute. Beide dagen 21,1 kilometer. We starten vanuit de sporthal in Egmond aan Zee. Al snel lopen we over het strand naar Bergen aan Zee. Er staat een pittig windje, maar de zon zorgt ervoor dat het alles behalve koud is. Net voorbij Bergen aan Zee verlaten we het strand om terug te wandelen door de duinen. Bij Egmond aan Zee besluiten we even de tijd te nemen voor een vroege lunch, om daarna vol energie door de duinen terug te lopen naar Egmond aan zee. Het was een prachtige wandeling!

Koffie & vers appelgebak

Zondagochtend staan we ook weer vroeg aan de start. Nu voor de zuidroute. Na een stuk door het centrum van Egmond wandelen we het strand op richting Castricum. Het regent ligt, maar dit mag de pret niet drukken. Voor we bij Castricum het strand verlaten, genieten we nog even van koffie met vers appelgebak in een strandtent. Het duingebied is werkelijk prachtig. De uitgestrekte duinen wisselen af met bossen en zo nu en dan een meertje. Aan het eind van de route treffen we nog een prachtige zwarte Schotse Hooglander.

Goed georganiseerd

Terug in de sporthal krijgen we een mooie medaille voor deze prestatie. Het was een schitterende en vooral goed georganiseerd wandelweekend. Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij!

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (2 beoordelingen)

Gerelateerde artikelen

Op andere websites: