Attentie

Google Geocoding API error: The request was denied.

Fjoertoer Egmond | Een sprookjesachtige avondwandeltocht

Fjoertoer Egmond | Een sprookjesachtige avondwandeltocht

Als fanatiek wandelaar heb ik al heel wat mooie wandelingen gemaakt. Veelal overdag, want de bossen en natuurgebieden zijn vaak ‘s nachts verboden terrein om het wild hun rust te gunnen. Toen ik van de Fjoertoer Egmond hoorde, werd ik dus meteen enthousiast. In het donker wandelen heeft iets speciaals, helemaal als de route voorzien is van bakens van licht.

Fjoertoer

De Fjoertoer is ontstaan op Terschelling. De Terschellingers noemen hun Brandaris, die al eeuwenlang een vertrouwd baken voor de scheepvaart is, ‘Toer’. Bovenop de Brandaris brand het vuur ofwel ‘fjoer’. De Fjoertoer is een tocht langs bakens van vuur en licht, op weg naar de Brandaris. Na vele succesvolle Fjoertoers op Terschelling is het evenement overgewaaid naar Egmond en Renesse.

De wandeling

Na inchecken in het hotel en het ophalen van de goodybag hebben we eerst nog even genoten van een stevige lunch. We mochten om 16.40 uur starten voor de 25 kilometer. Het starten gebeurde heel netjes in startblokken van 500 personen, die om de 10 minuten vertrokken. Hierdoor werd het parcours niet te druk en kon je al snel in je eigen tempo lopen.

Meer lezen? Kijk op de website van Wanda Catsman.

Geef je mij sterren?

0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)

Gerelateerde artikelen

Op andere websites: