natuurhuisje banner 750px

Charming Chianti: wandelvakantie in Toscane (1/7)

wandelvakantie van de SNP in Toscane-Italië Van de hoofdstad van de kunst – Florence – wandelen we naar de stad met het mooiste plein van Italië: Siena. Een schitterende wandeltocht door de Chianti. Over bospaadjes en strada biancha: witte steenslagweggetjes. Door olijf- en wijngaarden met – eind september – plukrijpe druiventrossen tussen van kleur verschoten wijnbladeren. Pittig is het af en toe, met dagen van 600 meter klimmen en dalen. Gelukkig kunnen we recupereren in sfeervolle hotels en agriturismo's.

Boek deze wandelvakantie in Chianti op Snp.nlBoek deze mooie vakantie!

Op Snp.nl kun je deze heerlijke vakantie bekijken en direct boeken. Ze hebben ook tal van andere vakanties in Toscane.

Bekijk deze wandelvakantie in Chianti >>

Hotel Park Palace

Deze 8-daagse wandelvakantie van SNP start in Florence. Gelukkig ligt het stijlvolle Hotel Park Palace aan de rand van deze prachtige maar erg lawaaiige stad. Na een dag dolen door de drukte, de lange rijen voor het beroemde museum Uffici en de vele indrukken van kunst en bijzondere architectuur is het prettig bijkomen in deze voormalige Florentijnse villa.

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling95 km

Wat voor soort wandeling?Wandelvakantie SNP

Startplaats of station van deze wandelingFlorence

Hoe scoort deze wandeling? Frankwandelt-rating: 80/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling

Naar de routebeschrijvingDownload de routebeschrijving

Uitzicht op vruchtbare heuvels

De hotels en agriturismi op onze wandeltocht zijn bijna allemaal buitengewoon aangenaam: mooi gelegen, luxe kamers, aardige en attente hoteliers. De meeste liggen even buiten een dorpje, op een heuveltop met uitzicht op de vruchtbare heuvels rondom.

Pareltjes van dorpen

Die dorpjes, daar zitten pareltjes van jewelste tussen. Zoals het karakteristieke Greve in Chianti, met z'n bijzondere Matteotti-plein. Greve wordt ook wel de poort van de Chianti genoemd, omdat het de eerste plaats van betekenis is die je vanuit Florence op je pad vindt.

Radda in Chianti

Veel kleiner, maar nog mooier is het snoeperige Radda in Chianti. Hoe toeristisch ook, door je oogharen kun je je zeker nog in de middeleeuwen wanen als je door de nauwe kronkelende straatjes slentert. Hier vind je ook het indrukwekkende 15e eeuwse Palazzo del Podestà, waarvan de gevel gesierd wordt met tal van wapenschilden van oude regenten.

Pasti & primi

Naar Italië ga je natuurlijk ook voor de vermaarde Italiaanse keuken. Kun je ergens nog lekkerder eten dan in Toscane? Wat hebben we gesmuld van de goddelijke antipasti en primi, van de secundi en natuurlijk de dolci, en van de locale limoncelli en caffi espressi na. Of verwar ik nu wat i's met o's en e's? Afijn, de ponden die er overdag met al dat geklim afvlogen, vlogen er 's avonds met complete kilo's weer aan.

Tussen Tyrreense Zee & Apennijnen

Chianti, waar deze 8-daagse wandelvakantie doorheen voert, is een van de streken van de regio Toscane. De streek, vooral bekend van de gelijknamige rode wijnen, profiteert van de zachte lucht die vanaf de Tyrreense Zee binnenkomt en van de bescherming van de Apennijnen.

Schilderachtig landschap

Een van de mooiste landschappen ter wereld vind je hier. Zacht glooiende heuvels, bekleed met wijn- en olijfgaarden worden afgewisseld met gevarieerd loof- en dennenbos. Donkere cipressen markeren de dromerige gehuchtjes die een gulle God over de heuvels heeft uitgestrooid. Vanaf heuveltoppen kijken middeleeuwse vestingdorpjes uit over schilderachtige valleien. De hoogste berg is met 893 meter de Monte San Michele. In de verte vertellen de toppen van de Apennijnen dat wandelen nog stukken zwaarder kan zijn.

Charming Chianti: Wandelvakantie van de SNP in Toscane-Italië Dante Alighieri & Machiavelli

Toscane is niet alleen landschappelijk schitterend, de streek kent ook een rijke geschiedenis. Ver voor de jaartelling wisten de Etrusken al dat het er goed toeven was. Veel later, vanaf de 14de eeuw, schoot de Italiaanse renaissance hier wortel. Op Toscaanse bodem ontstond een literaire traditie met grote namen als Dante Alighieri en Machiavelli.

Museum Uffizi: must see

Onder leiding van de invloedrijke familie De Medici maakte Toscane een bloeitijd door. Met een uniek artistiek erfgoed van literatuur, architectuur, schilderkunst en beeldhouwkunst. Je kunt er vooral in Florence overdadig van proeven. Bezoek in die stad zeker het Uffizi, een van de oudste en belangrijkste kunstmusea ter wereld, met werken van onder anderen Leonardo da Vinci, Michelangelo en Botticelli. En vergeet niet om van te voren kaartjes te regelen via internet, anders moet je 3 uur in de beruchte rij staan.

Bekijk de wandelreizen van SNPSmaak te pakken? Bekijk de mooiste wandelreizen van SNP

Actieve wandelreizen over de hele wereld: SNP Natuurreizen van de ANWB is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

 

Zin in een verre reis? FOX Verre Reizen van ANWB!

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Tags: wandelvakanties, SNP

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>