natuurhuisje banner 750px

Charming Chianti | Wandeling Radda in Chianti – Corsignano Vagliagli & Siena (7/7)

Charming Chianti | Wandeling Radda in Chianti – Corsignano Vagliagli & Siena (7/7) De laatste etappe van de vakantie is zeker niet de minste. Gaat het dan nooit vervelen, dat typische Toscaanse landschap van beboste heuvels, cipressen en wijngaarden? Nee, het gaat nooit vervelen.

Boek deze wandelvakantie in Chianti op Snp.nlBoek deze mooie vakantie!

Op Snp.nl kun je deze heerlijke vakantie bekijken en direct boeken. Ze hebben ook tal van andere vakanties in Toscane.

Bekijk deze wandelvakantie in Chianti >>

Over de kam van de berg

Kilometers lang wandelen we over de beboste kam van een berg. Telkens schemert het pittoreske Radda op z'n eenzame heuveltop tussen de bomen. Ken je dat: als je net een heel mooi dorpje hebt verlaten, en je ziet het in de verte liggen, dat je er onmiddellijk naar terug wilt? Door de nauwe straatjes wilt dwalen. Wilt slapen in je luxueuze palazzo. En wilt eten bij de energieke kok Flavio d'Aurio van het geweldige La Botta die Bacca?

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling95 km

Wat voor soort wandeling?Wandelvakantie SNP

Startplaats of station van deze wandelingFlorence

Hoe scoort deze wandeling? Frankwandelt-rating: 80/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling

Naar de routebeschrijvingDownload de routebeschrijving

Zicht op de Apennijnen

Afijn, hier op de zonnige heuvelkam is het ook niet verkeerd. We klimmen nog wat en hebben vandaag voor het eerst goed zicht op de heel veel hogere Apennijnen in de verre verten. Prachtig gezicht.

Einde van onze wandeltocht

Sneller dan ons lief is nadert onze eindbestemming, Corsignano Vagliagli, en dat betekent het einde van onze wandeltocht. Een schitterende tocht al met al, die gaandeweg steeds mooier en gevarieerder werd. Een bus met een bijzonder chagrijnige chauffeur brengt ons over hobbelige wegen naar Siena.

Siena: oogstrelend mooi

Een jaar of 10 geleden zijn we al eens in Siena geweest, ook met SNP. Maar als we vanuit ons prima hotel Chiusarelli het stadje binnenlopen – aan het eind van de middag met mooi strijklicht – staan we toch versteld van de oogstrelende schoonheid ervan. De enorme Duomo en het opvallende Palazzo Pubblico torenen uit boven de middeleeuwse straatjes en huisjes met terracotta daken. En alles lijkt te kloppen aan het stadje.

Piazza del Campo: mooiste plein ter wereld?

We doen gelijk maar de rondwandeling van SNP, want de avond dreigt met vallen. Door de nauwe straatjes lopen we van hoogtepunt naar hoogtepunt. Waarbij natuurlijk het wereldberoemde Piazza del Campo de meeste aandacht opeist. Het schelpvormige piazza staat bekend als een van de mooiste pleinen van Italië, maar volgens ons is dat een stevige understatement.

Bekend om de palio

Het plein, door Sienezen liefkozend ‘il Campo’ genoemd, werd al in veertiende eeuw met een bijzondere vorm van bestrating aangelegd. De rode baksteen vormt een visgraatmotief en is verdeeld in negen banen: een verwijzing naar de 'Raad van Negen' die tijdens de 13de en 14de eeuw de stad bestuurden. Il Campo is vooral ook bekend om de palio, de paardenwedstrijd die er jaarlijks gehouden wordt en letterlijk en figuurlijk veel stof doet opwaaien.

Wandeling van Radda in Chianti naar Corsignano Vagliagli & SienaIndrukwekkende duomo

Bij de zwart-wit gemarmerde dom komen we precies op het juiste moment: als de zon met zijn laatste stralen liefkozend langs zijn rijkelijk gedecoreerde gevel strijkt. Wat een indrukwekkend bouwwerk. En dan te bedenken dat de dom heel veel groter had moeten worden. Maar eerst gooide de pest roet in het eten. Vervolgens werden er ernstige fouten in de constructie ontdekt.

Donatie aan het Palazzo Pubblico

De volgende dag beklim ik nog de 332 treden van het 13de eeuwse Palazzo Pubblico. Vanaf 102 meter hoogte krijg je een fenomenaal uitzicht over Siena en de heuvels die het stadje omgeven. Ik zal het me nog lang heugen. Temeer omdat ik tijdens de afdaling – halverwege de toren – erin slaag een van de 332 treden te missen. Ik beland in een akelig snelle glijvlucht over spekgladde treetjes. En doneer zeker een vierkante centimeter handpalmhuid aan het Palazzo.

Bekijk de wandelreizen van SNPSmaak te pakken? Bekijk de mooiste wandelreizen van SNP

Actieve wandelreizen over de hele wereld: SNP Natuurreizen van de ANWB is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

 

Zin in een verre reis? FOX Verre Reizen van ANWB!

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Tags: wandelvakanties, SNP

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>