natuurhuisje banner 750px

Charming Chianti | Wandeling Impruneta – Strada in Chianti (4/7)

Charming Chianti | Wandeling Impruneta – Strada in Chianti (4/7) De volgende ochtend – na een niet al te best ontbijt met smerige koffie, geserveerd door een vers onverschillig meisje – drinken we echte koffie op het levendige plein van Impruneta dat ligt te blakeren in de Toscaanse zon.

Boek deze wandelvakantie in Chianti op Snp.nlBoek deze mooie vakantie!

Op Snp.nl kun je deze heerlijke vakantie bekijken en direct boeken. Ze hebben ook tal van andere vakanties in Toscane.

Bekijk deze wandelvakantie in Chianti >>

Eindeloze wijn- en olijfgaarden

Dat is wel even anders lopen dan gister in de stromende regen. En het landschap zit ook al mee: we wandelen door eindeloze wijn- en olijfgaarden, langs grote Toscaanse villa's en boerderijen, afgewisseld met bos. Bepaald aangenaam.

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling95 km

Wat voor soort wandeling?Wandelvakantie SNP

Startplaats of station van deze wandelingFlorence

Hoe scoort deze wandeling? Frankwandelt-rating: 80/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling

Naar de routebeschrijvingDownload de routebeschrijving

Panini con prosciutto

Halverwege komen we door Ferrone. Een niet overdreven charmant gehuchtje, maar wel met een barretje waar we koffie scoren. Die genieten we op plastic stoeltjes voor de deur, pal aan de drukke doorgaande weg waar auto's vlak voor onze wandeltenen langsrazen. Bij een kruideniertje verderop kopen we panini con prosciutto. Klinkt beter dan broodjes ham, toch?

Gekke lunchplek

Even verder, aan de voet van een begraafplaatsje, eten we onze panini. Beetje gekke plek misschien voor een lunch, maar de doden houden zich op de vlakte.

Il Leccio in zicht

De wandeling is lekker ontspannen. Kilometertje of 11, zo'n 250 meter stijgen en dalen. Na nog een uurtje lopen komt ons onderkomen voor de nacht al in zicht: op de top van een heuvel zien we Villa Il Leccio al liggen.

Villa uit 1200

Il Leccio ligt er schitterend bij, temidden van cipressen en parasoldennen en omgeven door wijn- en olijfgaarden. En onze verwachtingen zijn hooggespannen, want bij de lunch hadden we op internet al wat gelezen over dit bijzondere huis. De familie Landi woont hier al negen generaties, en delen van de villa stammen al uit 1200.

Het huis van goede vrienden

Een schitterende klassieke villa moet het zijn. Recent nog geheel gerestaureerd, waarbij alle zalen en kamers weer in de oorspronkelijke, 18de eeuwse staat zijn gebracht. “Onze wens is dat je het gevoel hebt alsof je verblijft in het huis van goede vrienden”, zo vertelt de site van de familie Landi. “Het bekwame, zorgvuldige en discrete personeel staat altijd voor u klaar, zodat u uw vakantie bij ons een leven lang zult herinneren.” Tjonge.

Glimlach & glas wijn

Als we het – inderdaad prachtige huis – betreden, verwelkomt de eigenaresse ons met een glimlach en een glas wijn. Die genieten we in een – alweer schitterende – zaal, met muur- en plafondschilderingen. De andere zalen, de immense hal met stenen trap, het stijlvolle meubilair, de kroonluchters – alles getuigt van grote klasse. In onze ruime kamer met zicht op de goed onderhouden tuin en de glooiende heuvels rondom, voelen we ons al snel thuis.

Wandelvakantie Chianti: van Impruneta naar Strada in ChiantiOMGGGGGGGGGG

's Avonds gaan we eten in het dorpje Strada in Chianti, op een steenworp afstand van onze villa. Op Tripadvisor hadden we gezien dat het dorp 6 restaurants heeft. La Dispensa di Andrea e Gregorio krijgt de beste beoordelingen. Maar die is op woensdag gesloten. Vandaag is het woensdag. Nummer 2, Ristorante da Padellina, krijgt van Catlee uit Hongkong als aanprijzing: “OMGGGGGGGGGG”. Maar dit restaurant is onvindbaar.

Sfeervol etentje?

Afijn, om een lang verhaal kort te maken: van de 6 restaurants zijn er 5 onvindbaar, gesloten of niet op loopafstand. Blijft over nummer 6: Ristorante Pizzeria da i'Dolio. Laten we niet lullig doen: het eten is niet vies en niet duur. En het is ook best leuk om naar de videoclips op de enorme tv aan de muur te kijken. Maar bij een sfeervol etentje stellen we ons toch iets anders voor.

Bekijk de wandelreizen van SNPSmaak te pakken? Bekijk de mooiste wandelreizen van SNP

Actieve wandelreizen over de hele wereld: SNP Natuurreizen van de ANWB is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

 

Zin in een verre reis? FOX Verre Reizen van ANWB!

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

 • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
 • Verre rondreizen, ruim 50 landen
 • Goede kwaliteit, scherpe prijs
 • Winnaar Vakantie Award 2016!

Tags: wandelvakanties, SNP

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

 • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
 • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
 • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

 • Middenin unieke natuurgebieden
 • Weg van de massa
 • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>