natuurhuisje banner 750px

Charming Chianti | Wandeling Florence – Impruneta (3/7)

Charming Chianti | Wandeling Florence – Impruneta Naar Toscane ga je voor het schitterende landschap, voor het geweldige eten en natuurlijk voor het zalige weer. Wij wel in ieder geval. Een beetje lullig is het dan wel dat de wandeling van Florence naar Impruneta, de eerste etappe van onze vakantie, volkomen in het water valt.

Boek deze wandelvakantie in Chianti op Snp.nlBoek deze mooie vakantie!

Op Snp.nl kun je deze heerlijke vakantie bekijken en direct boeken. Ze hebben ook tal van andere vakanties in Toscane.

Bekijk deze wandelvakantie in Chianti >>

Langsscheurend sluipverkeer

We lopen Florence uit over weggetjes waar je erg moet oppassen voor langsscheurend sluipverkeer. Italianen schrikken zich een ongeluk van niet ingeblikt verkeer. Het landschap is ook niet overdreven mooi. De lieflijke Toscaanse ansicht kent nogal wat horizonvervuiling. Niet alleen karakteristieke cipressen en markante parasoldennen, maar vooral ook: sociale woningbouw, afbraakbuurten, wegen en ander lelijks. We gaan een snelweg onderdoor.

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling95 km

Wat voor soort wandeling?Wandelvakantie SNP

Startplaats of station van deze wandelingFlorence

Hoe scoort deze wandeling? Frankwandelt-rating: 80/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling

Naar de routebeschrijvingDownload de routebeschrijving

Spatjes….

Een beetje chagrijnig lopen we door rommelig gebied. En we voelen spatjes. Al snel komt de paraplu uit de rugzak. Gevolgd door de regenjas. En dan gaat het opeens gieten. Al aardig nat bereiken we nog net een sjofele taverne in het weinig charmante dorp Grassina. Gelukkig maar, want dan barst de regen pas goed los. En horen we daar monsieur Orage?

… en bakken uit de hemel

Na bijna twee uur lijkt het wat droger te worden. We besluiten van de route af te wijken, want die voert over graspaden langs de rivier. En veel natter weigeren we te worden. We gaan over een asfaltweggetje dat langzaamaan steeds steiler wordt. Op het steilste stuk komt het opnieuw met bakken uit de hemel. Zo'n bui waar geen plu tegen bestand is.

Dwars door vette modder

Dan houdt de weg zonder waarschuwing op. We moeten dwars door de vette modder van een wijngaard. Eerst steil dalen en dan nog steiler klimmen. “Charming Chianti heet deze wandeling toch”, schamperen we tegen elkaar.

Bijkomen in ons agriturismo

Tamelijk verzopen bereiken we ons onderkomen voor de nacht: het agriturismo Residenza Il Colle. Schitterend gelegen op een heuveltop met uitzicht over het beboste dal en het dorpje Impruneta. Veel oog hebben we daar niet voor. We willen opdrogen, uitrusten, bijkomen.

Onverschillig meisje

Was de ontvangst in Park Palace Hotel in Florence een en al hartelijkheid, hier moeten we het doen met een onverschillig meisje dat – hoe nat en ellendig we ook zijn – erop staat onmiddellijk onze paspoorten te zien. De kamer is OK maar ook weer niet om over naar huis te schrijven.

Charming Chianti | Wandeling Florence – ImprunetaWeeronline geeft een 8!

's Avonds dalen we af naar het stadje Impruneta – dat bekend staat om z'n terracotta. En we komen helemaal bij van ons waterballet in het leuke hotel-restaurant Bellavasta. We worden als vrienden van het huis ontvangen en bediend door eigenaar Matteo. We eten vorstelijk. En helemaal in een jubelstemming raken we doordat Weeronline morgen een 8 geeft. Toppie!

Wijnfeest in Impruneta

Een leuk, pretentieloos dorpje is Impruneta trouwens. Rond een groot plein vind je een hele verzameling ouderwetse kruideniertjes, drogisterijen, kappertjes en bakkertjes. Op het plein zijn ze net bezig met de voorbereidingen van het grote wijnfeest – het Festa dell'uva – dat hier zondag plaatsvindt en waar het hele dorp voor zal uitlopen.

Bekijk de wandelreizen van SNPSmaak te pakken? Bekijk de mooiste wandelreizen van SNP

Actieve wandelreizen over de hele wereld: SNP Natuurreizen van de ANWB is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

 

Zin in een verre reis? FOX Verre Reizen van ANWB!

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Tags: wandelvakanties, SNP

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>