natuurhuisje banner 750px

Charming Chianti | Stadswandeling in Florence (2/7)

Charming Chianti 1 | Stadswandeling in Florence Florence doe je niet eventjes op een achternamiddag. Daarvoor is er veel te veel te zien en te beleven in de hoofdstad van Toscane. Daarom besloten we er een extra dag te boeken bij SNP. Eigenlijk heb je een volle week nodig om een goede indruk van de stad te krijgen, zeggen kenners.

Boek deze wandelvakantie in Chianti op Snp.nlBoek deze mooie vakantie!

Op Snp.nl kun je deze heerlijke vakantie bekijken en direct boeken. Ze hebben ook tal van andere vakanties in Toscane.

Bekijk deze wandelvakantie in Chianti >>

Boboli-tuinen

Omdat we vroeg in de middag arriveren in ons hotel, lopen we naar de nabijgelegen Boboli-tuinen. Want Boboli is een van de 'must sees' in Florence. En wat je dan vooral moet doen als je op het hoge uitzichtpunt van de tuinen bent beland: je hersens uitzetten en niks meer doen. Aap de Florentijnen na: geniet van het uitzicht over de stad en laat je lekker neerploffen in het beschaduwde gras.

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling95 km

Wat voor soort wandeling?Wandelvakantie SNP

Startplaats of station van deze wandelingFlorence

Hoe scoort deze wandeling? Frankwandelt-rating: 80/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling

Naar de routebeschrijvingDownload de routebeschrijving

Boboli-tuinen

Omdat we vroeg in de middag arriveren in ons hotel, lopen we naar de nabijgelegen Boboli-tuinen. Want Boboli is een van de 'must sees' in Florence. En wat je dan vooral moet doen als je op het hoge uitzichtpunt van de tuinen bent beland: je hersens uitzetten en niks meer doen. Aap de Florentijnen na: geniet van het uitzicht over de stad en laat je lekker neerploffen in het beschaduwde gras.

Koningin van alle Toscaanse tuinen

Het prachtige Boboli is in de 16e eeuw aangelegd en staat bekend als de koningin van alle Toscaanse tuinen. In patronen gesnoeide buxushagen voeren naar bossen van eiken en cipressen. Een waar peloton standbeelden en kunstwerken bewaakt het heuvelachtige park. Vele stammen uit de Romeinse periode en zijn bijzonder theatraal. Je kijkt je ogen niet voor niets uit: de toegangsprijs bedraagt een tientje.

Ponte Vecchio & selfie-sticks

Vanaf de kop van Boboli wacht een paar honderd meter verder alweer een volgend highlight: de Ponte Vecchio met z'n opvallende juwelierswinkeltjes die op en aan de stokoude brug (uit 1345) zijn gebouwd. Ook al een must see in het kwadraat, al kunnen de mensenmassa's die dat doorhebben ons gestolen worden. Mensenmassa's, vooral die met hun debiele selfie-sticks, ze zouden verboden moeten worden.

Met Santa Croce op de foto

Selfie-sticks komen we de volgende dag in bosjes tegen rond de fameuze kerk van Santa Croce, de belangrijkste kerk van Florence. Santa geldt als één van de mooiste gotische basilieken van Italië. Iedereen wil natuurlijk met Santa op de foto. Prima. Maar iedereen wil er ook naar binnen. Niet zo prima. De honderden meters lange ongeduldige rij wil schatten bewonderen als de crucifix van Donatello en de tombe van Michelangelo Buonarotti. Wij houden het bij Santa's buitenkant. Ook mooi.

Fresco's van Fra Angelico

Wil je iets bijzonders zien waarvoor je niet in de rij hoeft te staan? Ga dan de fresco's bekijken van Fra Angelico in het San Marco klooster. Fra was een beroemd 15de-eeuwse schilder-frater in Florence ten tijde van de Italiaanse renaissance. In het klooster is het lekker rustig. En wat een prachtige, levendige fresco's. Zo fris dat het lijkt alsof Fra ze gister geschilderd heeft.

Charming Chianti 1 | Stadswandeling in FlorencePark Palace Hotel

Nog even over het Park Palace Hotel, een van onze favoriete overnachtingsadressen tijdens deze vakantie. Het ligt heerlijk rustig aan de rand van Florence, dat makkelijk bereikbaar is met de bus, maar ook nog te belopen is (20 minuten over een mooi ommuurd weggetje).

Eigenzinnig boetiekhotel

Het Park Palace profileert zich als boetiekhotel: een hotel dat een luxueuze, eigenzinnige maar ook intieme sfeer heeft en niet behoort tot een hotelketen. En wij kunnen ons volkomen vinden in dat profiel. We hebben er ook een paar keer heel goed gegeten op het lommerrijke terras aan de romantische tuin met zwembad.

Must sees van Florence

Bekijk de wandelreizen van SNPSmaak te pakken? Bekijk de mooiste wandelreizen van SNP

Actieve wandelreizen over de hele wereld: SNP Natuurreizen van de ANWB is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

 

Zin in een verre reis? FOX Verre Reizen van ANWB!

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Tags: wandelvakanties, SNP

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>