Frank wandelt de Heuvelrughike

Frank wandelt de Heuvelrughike

Frank wandelt de Heuvelrughike Frank wandelt de Heuvelrughike

Frank wandelt de Heuvelrughike

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Van Huizen naar Rhenen over de Utrechtse Heuvelrug

De Heuvelrughike is een nieuw langeafstandspad dat de complete Utrechtse Heuvelrug doorkruist. Tussen het Gooimeer en de Nederrijn wandel je bijna honderd kilometer lang door dit oer-Nederlandse stuwwallenlandschap. Genietend van alle hoogtepunten van dit bijzondere gebied: dichte bossen, paarse heidevelden en verre uitzichten. Wandel je mee?

Van Huizen naar Rhenen

In vijf etappes tussen 18 en 20 kilometer wandel je dwars over de Heuvelrug van het voormalige vissersdorpje Huizen bij het Gooimeer tot de Nederrijn bij Rhenen. Daarbij wandel je ook door de geschiedenis van dit stuwwallenlandschap van de Heuvelrug, waar in vroeger eeuwen welgestelden buitenhuizen lieten bouwen en Napoleons soldaten bivakkeerden.

Heide, zandverstuivingen en bossen

De Utrechtse Heuvelrug is een ideaal gebied om te hiken en onderweg de rijke natuur en de historie te ontdekken. Deze gevarieerde route neemt je mee over uitgestrekte heidevelden, zandverstuivingen en door dichte bossen. Rietgedekte boerderijen, kastelen, sfeervolle dorpjes en landgoederen vind je op je pad.

Meerdaags avontuur

Alle begin- en eindpunten van de vijf etappes zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer, zodat je ze stuk voor stuk kunt ontdekken. Wil je op een meerdaags avontuur, dan is dit ook een ideale route. Doe je rugzak op en loop in vijf dagen de hele Heuvelrughike.

Wandelvakantie van SNP

Wil je de hele route in één keer lopen, maar heb je meer zin in comfort? SNP Natuurreizen biedt de Heuvelrughike als wandelreis aan. SNP zorgt voor unieke overnachtingsplekken en vervoert je bagage van pleisterplaats naar pleisterplaats. Het enige wat jij nog hoeft te doen is wandelen en genieten.

Heuvelrughike op Snp.nl >>

Alle etappes op een rij

Alle etappes van de Heuvelrughike staan hieronder voor je op een rij.

Wandelgids Heuvelrughike bestellen?

De wandelgids Heuvelrughike is verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen bij Bol.com.

Deze wandelgids op Bol.com >>

Wandelgids Heuvelrughike

De Heuvelrughike wandelen wordt een feestje met de mooie gids. Lekker thuis alvast grasduinen in de etappes die je gaat lopen. De gids is prachtig verzorgd door uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Hij staat boordevol fraaie foto's, interessante weetjes en mooie verhalen. En natuurlijk: handige kaartjes en routebeschrijvingen.

Meer info over deze gids >>

Deze wandelgids op Bol.com >>

 

6x de leukste vakantiehuisjes van Groningen!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Groningen? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes midden in natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 6 mooiste!

Leukste vakantiehuisjes Groningen >>


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy