Wandelvakantie in Glen Coe | Trektocht door de Schotse Hooglanden

Schotse Hooglanden: Glen Coe

Harry Potter draaide er opnames voor The Prisoner of Azkaban, maar gelukkig waren ze uitgegoocheld toen wij hier in juni 2010 onze wandelschoenen aansnoerden: Glen Coe, een bergachtige vallei in de Schotse Hooglanden. In de IJstijd werd deze vallei uitgesleten door een gletsjer, en met een beetje fantasie waan je je hier terug in de prehistorie.

Twee zalige wandelvakanties in Glen Coe

glencoeSNP heeft in Glen Coe een wandelvakantie om je vingers bij af te likken. Vanuit een schitterend gelegen landhuis aan Loch Leven maak je rustige wandelingen langs de Lochs. Of je kiest voor 'scrambling' naar de top van een Munro.

Ook niet te versmaden is de (luxe) trektocht van 10 dagen over het beroemdste wandelpad van Schotland: de West Highland Way. Je wandelt van Glasgow via Glen Coe naar Fort William, aan de voet van de Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland.

Sprookjes & knutjes

Wij liepen er een mooie ronde van ruim 100 kilometer, omgeven door een sprookjesachtig en eenzaam landschap. Maar helaas ook door zeer vele ijstijdbestendige knutjes ('midges').

West Highland Way

Een tiental kilometers onder het stadje Kinlochleven parkeerden we onze auto en startten we met een relatief makkelijk stuk over de West Highland Way, zeg maar het Pieterpad van Schotland. Tot voorbij de Bridge of Orgy volgden we dit langeafstandspad, daarna staken we af naar het westen, en zochten we onze eigen weg met behulp van stafkaarten.

Knutjes, Deet & Highlands

Hadden we het jaar ervoor onze knutjesnetjes en flessen vol Deet voor niks meegesjouwd naar de Highlands, dit keer waren het geen overbodige attributen. Of misschien ook wel: we hadden het idee dat helemaal niets hielp. Vanaf een uur of vijf 's middags waren ze heer en meester. En ze kwamen zelfs in groten getale ónder onze hoofdnetjes. En voor Deet, hoe sterk ook, haalden ze hun neus op. Het enige wat een beetje hielp was in beweging blijven: lopend eten, lopend drinken, lopend tandenpoetsen, zelfs lopend plassen. Nog nooit zoveel gelopen.

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!