natuurhuisje banner 750px
Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl

Groene Wissel Uithuizen | Doodstil & doodstil

Groene Wissel-wandeling vanuit Uithuizen door Doodstil en Zandeweer

Ver weg in Nederland, in Noordoost Groningen, maakten we deze leuke wandeling vanuit Uithuizen. Minder desolaat is het hier dan we dachten. Natuurlijk keken we uit over eindeloze akkers. Maar we liepen ook over paadjes verscholen tussen groen, langs slootkanten met wuivend riet, door het heerlijke dorpje Zandeweer met z’n al even heerlijke kerkje. En we kwamen door Doodstil, het dorp met de mooiste naam van Nederland.

Stedelingen & boeren

Je wandelt hier door een gebied dat van oudsher bekend staat als de graanschuur van Nederland. En dat is nog steeds te merken aan de vele akkers waar je langsloopt. Ze oogden heel zanderig en we maakten ons zorgen of daar wel wat op groeit. Misschien lacht elke boer ons stedelingen nu hartelijk uit...

Tags: rondwandelingen, 15-20 km, Groene Wissels

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>