De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Trage Tocht Wageningen | Wageningse Berg & Uiterwaarden

Trage Tocht Wageningen | Wageningse Berg & Uiterwaarden

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling16 km

Wat voor soort wandeling?Trage Tocht

Startplaats of station van deze wandelingWageningen (busstation)

Hoe scoort deze wandeling?Frankwandelt-rating: 83/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling

Bekijk de wandelgidsBekijk de wandelgids

De eerste helft van deze Trage Tocht is fenomenaal. Na een prachtige wandeling door de uiterwaarden van de Nederrijn maak je een flinke klim. Via een smal kronkelpaadje loop je kilometers lang over de flanken van de Wageningse Berg. Oude eiken en reuzenbeuken gunnen je schitterende doorkijkjes op de uiterwaarden.

Snel prachtig wandelen? De 7 mooiste Trage Tochten >>

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Doorkijkjes op de Nederrijn

Via een smal kronkelpaadje loop je kilometers lang over de flanken van de Wageningse Berg. Oude eiken en reuzenbeuken gunnen je schitterende doorkijkjes op de uiterwaarden.

Wildernis van de uiterwaarden

Vanaf het sombere busstation van Wageningen zak ik binnen de kortste keren af naar de rust en de ruimte van de uiterwaarden. Stram klauter ik een hekje over. Bijna alsof ik illegaal de wildernis betreed, zo voelt het.

Trage Tocht Wageningen | Wageningse Berg & Uiterwaarden

Steenfabriek De Bovenste Polder

Maar in de verte lonkt behalve de prachtige Nederrijn waarop een handvol zeilbootjes en kano’s dobbert, ook de skyline van Wageningen, geruststellend ver weg. En recht vooruit verrijst de steile stenen schoorsteen van de voormalige baksteenfabriek 'De Bovenste Polder'.

Trage Tocht Wageningen | Wageningse Berg & Uiterwaarden

Wageningse Berg

Daarna is het klimmen geblazen, pufpuf, de Wageningse Berg op. Die Berg werd in de voorlaatste ijstijd gevormd door een ijslobbes die vanuit de Gelderse Vallei de bodem naar twee kanten wegdrukte. In het westen verrees de Grebbeberg, in het oosten de Wageningse Berg. Afijn, ik ben er blij mee, want ik loop me hier toch een partij te genieten van het uitzicht. Vanaf een afstandje ogen de uiterwaarden nog weidser, nog rustiger, nog prachtiger. Aan de einder wat plukjes paarden hier, een kuddetje koeien daar. Jaaaah, dit is leven! Toch?

Trage Tocht Wageningen | Wageningse Berg & Uiterwaarden

Arboretum Belmonte

Tegen het eind van de wandeling, bovenop de Wageningse Berg, wacht me nog iets heerlijks: het arboretum Belmonte, onderdeel van de botanische tuinen van de Universiteit Wageningen. Belmonte telt een indrukwekkende hoeveelheid verschillende bomen en planten.

De tuin is beroemd om z’n collectie sierkersen, rododendrons, magnolia's en appels. En mocht je een romantisch wandelingetje met je lieffie willen maken, bezoek dan Belmonte! Geloof me, Frankwandelt is een expert op dat gebied...

Wandelgids ‘Wandelen op de Veluwezoom’

Dit is een van de wandelingen uit de supermooie gids ‘Wandelen op de Veluwezoom’ van Rob Wolfs en Rutger Burgers. Met 15 rondwandelingen van ongeveer 15 kilometer over de ongebaande paden van dit schitterende Nationaal Park. Zandpadgarantie: 80%!

Bekijk deze wandelgids >>

 

 

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenMooiste huisjes middenin de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust.

Bij veel huisjes is ‘contactloos verblijf’ mogelijk. Dit houdt in dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen. Wel zo veilig!

Bekijk de mooiste natuurhuisjes >>

 

Foto’s van deze wandeling

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

 

De 10 mooiste vakantiehuisjes van GelderlandDe 10 mooiste vakantiehuisjes van Gelderland!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Gelderland? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes middenin natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 10 mooiste!

10 mooiste natuurhuisjes van Gelderland >>

 

Tags: rondwandelingen, Trage Tochten, 15-20 km

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>