Trage Tocht 't Harde-Elburg | Zwaluwenburg, Schouwenburg & Old Putten

Trage Tocht van 't Harde naar Elburg langs landgoederen en de kruidentuinen van dr. A. Vogel

Als zondagochtend vroeg de wekker gaat, tikt de regen zachtjes op m'n zolderraam. Trage Tocht 't Harde staat op mijn program, maar is dat wel zo'n goed idee? Drie uur later stap ik op station 't Harde met frisse tegenzin de natte kledder in. Het begin van… een schitterende wandeling. Gevarieerde bossen, heerlijke landgoederen, mooi Elburg en de uitgestrekte kruidentuinen van dr. A. Vogel. De regen lachte ik uit, zo vrolijk werd ik.

Groene Wissel & dr. A. Vogel

En ik had niet eens dr. A. Vogels 'Hyperiforce forte' gebruikt, dat zomerdips en winterblues de das om schijnt te doen.

Overigens loopt door ditzelfde gebied de kortere Groene Wissel 't Harde, die zich vooral op de Vogel-tuinen focust. Die zijn zo uitgestrekt en er valt zoveel te zien en te beleven, dat daar wat voor te zeggen valt. Maar dan mis je wel het bijzondere vestingstadje Elburg plus een hele batterij heerlijke onverharde paadjes.

Tags: rondwandelingen, Trage Tochten, 15-20 km

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark