Trage Tocht Bennekom | Bennekomse bos, Renkums beekdal & Wageningse Eng

Trage Tocht Bennekom | Wandeling door bos en beekdal

Mijn eerste Trage Tocht is gelijk een succes. Want wat is het prachtig hier op de Veluwe tussen Bennekom en Wageningen. Bossen wisselen af met schitterende beekdalen en akkers. Je komt zelfs dwars door een heuse wijngaard. En dat alles voornamelijk over onverharde paadjes. Deze Trage Tocht smaakt zeker naar meer.

Wolfs Wandelplan

Waar de Groene Wisselaars nogal op de Grote Trom slaan (en terecht: het zijn heerlijke wandelingen), had ik van Trage Tochten nog nooit gehoord. Ook dit blijkt een eenmansbedrijfje te zijn: Rob Wolfs van de organisatie Wolfs Wandelplan. Leuke naam, fijn plan, bescheiden vent.

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

De bossen

Trage Tocht Bennekom | Wandeling door bos en beekdalElke week denk ik: nu zijn de bossen toch echt wel op hun hoogtepunt. Maar steeds kom ik erachter dat het nog mooier kan. Nog kleurrijker, nog overdadiger. Gelukkig was het somber weer, anders was het té mooi geweest (je kunt ook overdrijven).

Tussen Veluwe & Gelderse Vallei

Deze Trage Tocht – heerlijke naam overigens, ik ga gelijk een stuk langzamer lopen en meer genieten van de omgeving – voert door het heuvelachtige Bennekomse Bos op de rand van de Veluwe en de Gelderse Vallei. Je wandelt voornamelijk over kleine slingerpaadjes, die op deze zondag in de herfstvakantie wel druk belopen zijn en waar je behalve veel paddenstoelen ook nogal wat loslopende viervoeters treft.
Voor alle hondenbezitter: wees gerust, Frankwandelt loopt weliswaar los, maar hij bijt (meestal) niet.

Raadsels in het bos

'Het is niet mijn broer en toch is het de zoon van mijn vader.' In een grijs verleden amuseerde Willy Walden van het vermaarde duo Snip en Snap duizenden theaterbezoekers met dit raadseltje. Zou hij deze grap bedacht hebben in het Bennekomse bos, waar hij samen met z’n vrouw Aase Rasmussen graag wandelde? De laatste jaren van hun leven woonden Willy en Aase in Bennekom.

Nol in ’t Bos

Nol in ’t Bos is ook vermaard: wijd en zijd bekend als hét bosrestaurant om even uit te puffen en van koffie met taart te genieten. Weet iedereen. Daarom was het op deze zondagmiddag stervensdruk. Doorgelopen dus, maar zeker een aanrader op doordeweekse dagen.


Fletcher Hotel-Restaurant de Wageningsche Berg Mooi hotelletje in de buurt

Wil je er echt een heerlijk uitje van maken? Boek dan een hotelletje in de buurt en je hebt een superweekendje. Mijn tip: Fletcher Hotel-Restaurant de Wageningsche Berg

Echt een schitterend hotel op een toplocatie is Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg. Weergaloos uitzicht op Nederrijn en uiterwaarden. Krijgt van 726 gasten op Trivago.nl een 8,7: “Ruime en mooie moderne kamers, schitterende ligging. Het terras geeft een mooi uitzicht over de omgeving. Leuke wandelroute in het bos gelijk naast het hotel.”

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken.

Bekijk een filmpje van deze wandeling

 

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!