NS-wandeling Mariënwaerdt-Linge | Wandeltocht langs bloeiende fruitbomen

NS-wandeling Mariënwaerdt-LingeAls de fruitbomen bloeien in de lente is deze wandeling door de Betuwe schitterend. Je loopt langs boomgaarden vol uitbundig bloesemende peren, appels en kersen. Plus: een traag stromende Linge, een idyllisch landgoed, pittoreske dijkdorpjes, een heus fort en glasstad Leerdam als toetje.

Update 20 april 2018: volle bloei!

Op vrijdag 20 april heb ik de mooie OV-stapper Linge vanuit Leerdam gelopen. En ik zag prachtige bloeiende fruitbomen. De pruimen en kersten zijn net op hun hoogtepunt, de peren bijna en de appels zitten nog in hun roze-witte jasjes. Benieuwd naar deze OV-stapper en foto's?

Bekijk OV-stapper Linge >>

Verharde asfaltweggetjes

Nadeel van deze wandeling: je loopt grotendeels over verharde asfaltweggetjes. Op mooie zondagen moet je zigzaggen tussen de grijze brigade op elektrische fietsen & scootmobiels. Kies dus vooral een andere dag.

ANWB-wandeling Leerdam

Wil je een kortere maar even mooie bloesemtocht maken langs de Linge? De ANWB heeft een prachtige wandeling uitgezet vanuit Leerdam. Behalve heel veel fruitbloesem vind je de idyllische dorpjes Acquoy en Asperen op je pad.

NS-wandeling >> OV-stapper

Dit is inmiddels een ex-NS-wandeling. Gelukkig is hij geadopteerd door Wandelnet.nl en omgedoopt tot OV-stapper. Leve Wandelnet!

De 10 leukste hotels van GelderlandDe 10 leukste hotels van Gelderland!

Lekker eropuit in eigen land. Een minivakantie wandelen of fietsen. Met een superlekker hotelletje als hoogtepunt. Ik selecteerde de 10 allerleukste hotels van Gelderland. Ze staan voor je op een rij. Mis deze hotels niet!

Tags: NS-wandelingen, bloesemwandelingen, 20-25 km, OV-stappers, lijnwandelingen

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!