Het Verscholen Dorp | Rondwandeling Nunspeet - Vierhouten

Het Verscholen Dorp | Rondwandeling Nunspeet - Vierhouten Heerlijke wandeling voor wie van flink doorstappen houdt. In liefst 25 kilometer doorkruis je vrijwel de hele boswachterij Nunspeet. Dichte bossen, verwilderde heidevelden, zandverstuivinkjes. En je komt langs Het Verscholen Dorp. In de Tweede Wereldoorlog leefden hier bijna 100 onderduikers in hutjes half onder de grond.

Markering & GPS-track

De wandeling is gemarkeerd met groen-witte tekens. Ik raakte een paar keer het spoor bijster, maar dat kan aan mij liggen. Bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer kun je een kaart kopen waarop de route is ingetekend. Of gebruik de GPS-track die ik gemaakt heb. Met een beetje handigheid krijg je die op je smartphone.

Overigens loopt mijn GPS-track iets anders dan de gemarkeerde route. Soms ben ik eigenwijs en schiet ik een paadje in dat me mooier lijkt. Die krijg je er gratis bij ;)


De 10 leukste hotels van GelderlandDe 10 leukste hotels van Gelderland!

Lekker eropuit in eigen land. Een minivakantie wandelen of fietsen. Met een superlekker hotelletje als hoogtepunt. Ik selecteerde de 10 allerleukste hotels van Gelderland. Ze staan voor je op een rij. Mis deze hotels niet!

Tags: rondwandelingen, Veluwe, 20-25 km, 25-30 km

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!