Groene Wissel Veluwse Woestijnen | Rondwandeling vanuit Nieuw-Milligen

Groene Wissel-wandeling over de Veluwse zandverstuivingen vanuit Nieuw-Milligen

Halverwege ontvouwt zich plots het hoogtepunt van deze prachtige wandeling: een spectaculair uitzicht over het uitgestrekte Kootwijkerzand. Dan begint het avontuur: je trekt er dwars overheen – zonder pad, met alleen een verre bosrand als oriëntatiepunt. Af en toe waan je je in de woestijn, en mist alleen nog de kameel om je last te dragen. Frankwandelt-rating: AAA+.

Stuifduinen & heide

De wandeling telt veel van dergelijke zandvlaktes: stuifduinen, vermengd met lapjes heide en mos. Die landschappelijke openheid wordt op deze wandeling mooi afgewisseld met trajecten door besloten bos.

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

De wandeling

Groene Wissel-wandeling over de Veluwse zandverstuivingenDit is een van de avontuurlijkste wandelingen die ik ken (in Nederland dan). Behalve dat de paadjes vaak niet meer dan een vaag spoor zijn, trek je regelmatig een stukje ‘door het wild’. Bang hoef je niet te zijn, je kunt je uitstekend vastklampen aan de puike routebeschrijving, die je juist op die padloze trajecten stevig bij de hand pakt.

Zandverstuiving Kootwijkerzand

De wandeling voert over de Midden-Veluwse zandverstuivingen Caitwickerzand, Kootwijkerduinen, het enorme Kootwijkerzand en het Nieuw-Milligsezand. Die zandverstuivingen – vaak een combi van zandduin, heide en mos – hebben het karakter van een oergebied. Alsof er elk moment een Neanderthaler met een knuppel vanachter een bemost zandduintje kan opduiken. In hoeverre de routebeschrijving dan nog bescherming biedt, is de vraag.

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken.


Cameranu: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera's en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Bekijk een filmpje van deze wandeling

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!