Groene Wissel Veluws Bont | Rondwandeling vanuit Elspeet

Veluws Bont: Groene Wissel-wandeling rond Elspeet

Veluws Bont: deze Groene Wissel-wandeling rond Elspeet doet z’n naam eer aan. De routebeschrijver heeft bij het samenstellen van z’n wandelpalet niet op de kleuren bezuinigd. Op het doek verschijnen achtereenvolgens: uitgestrekte heidevelden, stille bossen, kronkelende beekjes, romantische landgoederen, een mooi kasteel en een landbouwenclave. Aanradertje voor stevige stappers (21 kilometer).

SGP: 62 procent

Elspeet, wat was daar ook al weer mee? O ja: het is een zéér christelijk dorp. 90 procent van de inwoners stemde bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen op een christelijke partij, van wie 62 procent op de SGP. Elspeet telt een Hervormde gemeente, een Hersteld Hervormde gemeente, een Gereformeerde Gemeente, een Oud Gereformeerde Gemeente en een ‘Gereformeerde Gemeente in Nederland’.
God zag dat dit goed was en schiep hier een schitterend landschap.

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

De wandeling

Veluws Bont: Groene Wissel-wandeling rond ElspeetDeze tocht over de Noord-Veluwe start in het centrum van Elspeet. Al snel loop je het dorp uit, de Elspeter Heide op. Niet zo indrukwekkend als de heide bij de Posbank, maar toch altijd nog wel goed voor prachtige vergezichten.

Leuvenumse Bos

Het Leuvenemse Bos waar je je wandeling vervolgt, is werkelijk prachtig. Het wandelgenot wordt flink verhoogd door de leuke kleine slingerpaadjes waar de Groene Wissels het patent op hebben, en de al evenzeer slingerende beekjes waar je langsloopt.

Mooi landgoed

Na een mooi landgoed met dito kasteel (houd je camera in de aanslag!) wandel je door meer open gebied: eerst weer over een heideveld en vervolgens over landbouwgronden terug naar Elspeet.

Kleine Kolonie

Overigens vond ik het laatste kwart van de wandeling beduidend minder. Het blijft wel prettig stappen, maar je gaat vaker over asfalt en je hoort een vrij drukke weg. Hier is wel weer leuk dat je door de landbouwenclave ‘Kleine Kolonie’ wandelt, met oude, typisch Veluwse boerderijen.

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken.

Bekijk een filmpje van deze wandeling

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!