Groene Wissel Posbank & Onzalige Bossen | Rheden

Groene Wissel Posbank en Onzalige Bossen De Posbankse heide staat vandaag volop in bloei. Die hei is de grootste troef van deze prachtige wandeling vanuit Rheden. Maar ook buiten heidebloeitijd is deze afwisselende Groene Wissel-wandeling zeer de moeite waard. De Onzalige Bossen zijn gevarieerd en heerlijk rustig.

Pittige wandeltocht

De wandeling doorkruist via kleine paadjes oude eikenbossen, loopt over statige beukenlanen en door hagen van varens (die mooi aan het afsterven waren). Het heuvelachtige landschap geeft deze pittige tocht nog extra sjeu.

Bloeiende heide!

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling16 km

Wat voor soort wandeling?Groene Wissel

Startplaats of station van deze wandelingRheden (station)

Hoe scoort deze wandeling? Frankwandelt-rating: 85/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling

Naar de routebeschrijvingDownload de routebeschrijving

Nooit hebben we de heide zo mooi zien bloeien. Is het een extra goed heidejaar?

Natuurmonumenten

We waren in ieder geval precies op tijd om de Posbank - de place to be op heidegebied - in al z'n luister te kunnen aanschouwen. In het heuvelachtige terrein komt de heide extra goed tot haar recht. Op een zonnige weekenddag ben je natuurlijk niet alleen op de Posbank, maar dat mag de pret niet drukken.

Filmpje over de Posbank

Kijk hieronder voor een kort filmpje.

Statige bossen

 

De wandeling voert dwars over de Veluwe, dus aan bos geen gebrek. Prachtig staan de bossen er bij in dit jaargetijde: nog net niet bevangen door herfst, maar wel al met een lichte waas van versterving. De wandeling voert kilometers lang langs statige beukenlanen en door oeroude eikenbossen. Na de drukte van de Posbank, is de rust hier weldadig.

Echte heuvels

Extra troef van deze wandeling zijn de on-Nederlandse heuvels. Af en toe is het pittig klimmen, vooral bij de combi heuvel en zand. Maar de uitzichten over bos en hei liegen er vervolgens niet om.Bekijk de wandelreizen van SNPSmaak te pakken? Bekijk de mooiste wandelreizen van SNP

Actieve wandelreizen over de hele wereld: SNP Natuurreizen van de ANWB is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

 

De 10 leukste hotels van GelderlandDe 10 leukste hotels van Gelderland!

Lekker eropuit in eigen land. Een minivakantie wandelen of fietsen. Met een superlekker hotelletje als hoogtepunt. Ik selecteerde de 10 allerleukste hotels van Gelderland. Ze staan voor je op een rij. Mis deze hotels niet!

Tags: 15-20 km, Groene Wissels, heidewandelingen

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!