De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Groene Wissel Posbank & Onzalige Bossen (nr. 27) | Rheden

Groene Wissel Posbank & Onzalige Bossen (nr. 27) | Rheden

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling16 km

Wat voor soort wandeling?Groene Wissel

Startplaats of station van deze wandelingRheden (station)

Hoe scoort deze wandeling?Frankwandelt-rating: 82/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling

Wandeling bestaat niet meer!

De Posbankse heide staat vandaag volop in bloei. Die hei is de grootste troef van deze prachtige wandeling vanuit Rheden. Maar ook buiten heidebloeitijd is deze afwisselende Groene Wissel zeer de moeite waard. De Onzalige Bossen zijn gevarieerd en heerlijk rustig.

Snel prachtig wandelen? De 7 mooiste Groene Wissels >>

Update: deze Groene Wissel bestaat niet meer!

Deze wandeling is helaas uit de rijke collectie van Groene Wissels verdwenen. Jammer, want ik vond het een van de mooiste. Een goed alternatief is er gelukkig wel: Trage Tocht Posbank, die net zo mooi is. Benieuwd naar deze wandeling?

Ga naar Trage Tocht Posbank >>

 

Pittige wandeltocht

De wandeling doorkruist via kleine paadjes oude eikenbossen, loopt over statige beukenlanen en door hagen van varens die in de herfst zo heerlijk dramatisch afsterven. Het heuvelachtige landschap geeft deze pittige tocht nog extra sjeu.

Bloeiende heide!

Nooit hebben we de heide zo mooi zien bloeien. Is het een extra goed heidejaar?

Groene Wissel Posbank & Onzalige Bossen (nr. 27) | Rheden

Natuurmonumenten

We waren in ieder geval precies op tijd om de Posbank – de place to be op heidegebied – in al z'n luister te kunnen aanschouwen. In het heuvelachtige terrein komt de heide extra goed tot haar recht. Op een zonnige weekenddag ben je natuurlijk niet alleen op de Posbank, maar dat mag de pret niet drukken.

Wat is de Posbank?

De Posbank is de naam van een natuurmonument en een naastgelegen theehuis, op de rand van een met heide begroeide stuwwal op de zuidelijke Veluwe. De plek heeft een hoogte van 90 meter boven NAP, met uitzicht over het IJsseldal, de Achterhoek en de Liemers tot in Duitsland. De uitspanning die vroeger op de Posbank stond is bij een brand in 1996 verwoest. In 2002 heeft Natuurmonumenten een nieuw theehuis laten bouwen volgens een bijzonder en duurzaam ontwerp.

Groene Wissel Posbank & Onzalige Bossen (nr. 27) | Rheden

Waarom heet de Posbank de Posbank?

De Posbank is genoemd naar het monument in de vorm van een halfronde stenen bank dat aanwezig is op een markant uitzichtpunt. Deze bank is weer vernoemd naar de heer G.A. Pos, oud-voorzitter van de ANWB.

Statige bossen

De wandeling voert dwars over de Veluwe, dus aan bos geen gebrek. Prachtig staan de bossen er bij in dit jaargetijde: nog net niet bevangen door herfst, maar wel al met een lichte waas van versterving. De wandeling voert kilometers lang langs statige beukenlanen en door oeroude eikenbossen. Na de drukte van de Posbank, is de rust hier weldadig.

Groene Wissel Posbank & Onzalige Bossen (nr. 27) | Rheden

Echte heuvels

Extra troef van deze wandeling zijn de on-Nederlandse heuvels. Af en toe is het pittig klimmen, vooral bij de combi heuvel en zand. Maar de uitzichten over bos en hei liegen er vervolgens niet om.

Snel prachtig wandelen? Alle Groene Wissels >>

Groene Wissels & Trage Tochten: betaald per 2021

Groene Wissels en Trage Tochten waren altijd gratis te downloaden. Helaas zijn dit vanaf 2021 betaalde routes. Kijk voor meer informatie op Wandelzoekpagina.nl.

Ga naar Wandelzoekpagina.nl >>

 

 

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenMooiste huisjes middenin de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust.

Bij veel huisjes is ‘contactloos verblijf’ mogelijk. Dit houdt in dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen. Wel zo veilig!

Bekijk de mooiste natuurhuisjes >>

 

Foto’s van deze wandeling

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

 

De 10 mooiste vakantiehuisjes van GelderlandDe 10 mooiste vakantiehuisjes van Gelderland!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Gelderland? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes middenin natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 10 mooiste!

10 mooiste natuurhuisjes van Gelderland >>

 

Tags: 15-20 km, Groene Wissels, heidewandelingen

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>