De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Groene Wissel Dieren (nr. 54) | Zes Veluwse Bergen

Groene Wissel Dieren (nr. 54) | Zes Veluwse Bergen

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling17 km

Wat voor soort wandeling?Groene Wissel

Startplaats of station van deze wandelingDieren (station)

Hoe scoort deze wandeling?Frankwandelt-rating: 75/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk het wandelkaartje

Bekijk wandelgids op Bol.comBekijk wandelgids op Bol.com

De Veluwezoom heeft zich gehuld in romantische nevel. De bossen zijn hier uitgestrekt en sprookjesachtig. Via onverharde boswegen en kleine paadjes maak ik een ongehoord stille wandeling. De Mariahoeve biedt vertier in de vorm van de befaamde pannenkoek 'Lappendeken'.

Snel prachtig wandelen? De 7 mooiste Groene Wissels >>

NS-wandeling Veluwezoom

Je moet van bos houden om deze wandeling op waarde te kunnen schatten (en gelukkig doe ik dat). Vlak na Dieren duik je dichte bossen in om er na 17 kilometer weer uit op te duiken. Ik vind het niet de allermooiste wandeling vanuit Dieren. Dat is en blijft NS-wandeling Veluwezoom, die veel meer variatie aan boord heeft.

Groene Wissel Dieren (nr. 54) | Zes Veluwse Bergen

Sfeervolle bossen

Het glooiende Nationaal Park De Veluwezoom is enorm bosrijk, en de bossen zijn bijzonder afwisselend. Nu, op het snijvlak van herfst en winter, zijn de bomen vrijwel bladerloos. In combinatie met deze sombere mist maakt dat een wat troosteloze indruk. Maar het is ook sfeervol. Hier en daar geven beschut staande boompjes met vasthoudende herfstbladeren het bos wat blos op de grauwe wangen.

Groene Wissel Dieren (nr. 54) | Zes Veluwse Bergen

Zes bergen & veertien bospaden

Gelukkig ben ik dol op klimmen ;-) Deze wandelroute voert namelijk over maar liefst zes Veluwse bergen. Van de My Ladyberg in het begin tot de Carolinaberg aan het eind. Die laatste is genoemd naar de dochter van stadhouder Willem IV. De Carolinaberg biedt nóg iets leuks: er komen veertien bospaden bijeen. Fascinerend gezicht en mooi voorbeeld van de geometrische landschapsinrichting die in de 17e en 18e eeuw in zwang was. Lekker plekkie om even uit te puffen op de ronde bank met de rode beuk in het midden.

Groene Wissel Dieren (nr. 54) | Zes Veluwse Bergen

De Carolinahoeve

Op éénderde van de wandeling kom ik bij uitspanning De Carolinahoeve (genoemd naar diezelfde dochter...). Mooie oude boerderij uit 1851 met Hans en Grietje-luikjes voor de ramen. Beroemd is de Carolinahoeve om z’n specialiteit: pannenkoek 'Lappendeken'. Ik plof neer in deze gezellige uitspanning, met aardige bediening en in de zomer een dijk van een terras. De café latte raad ik niet aan, een nieuwe espressomachine is geen overbodige luxe. Maar warm en sfeervol is het er wel. Een pittig oud vrouwtje met nordic walking-stokken knipoogt vriendelijk naar me (of had ik sjans?).

Provinciewandelgids Gelderland Veluwe

Dit is een van de wandelingen uit de heerlijke provinciewandelgids Gelderland Veluwe van Bart van der Schagt. Met 22 leuke rondwandelingen over de veelzijdige Veluwe. Wandelen door de natuur, maar ook in de stad. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer!

Deze wandelgids op Bol.com >>

 

 

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenMooiste huisjes middenin de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust.

Bij veel huisjes is ‘contactloos verblijf’ mogelijk. Dit houdt in dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen. Wel zo veilig!

Bekijk de mooiste natuurhuisjes >>

 

Foto’s van deze wandeling

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

 

De 10 mooiste vakantiehuisjes van GelderlandDe 10 mooiste vakantiehuisjes van Gelderland!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Gelderland? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes middenin natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 10 mooiste!

10 mooiste natuurhuisjes van Gelderland >>

 

Tags: rondwandelingen, 15-20 km, Groene Wissels, Veluwezoom

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>