De mooiste Kerstcadeaus bij Cameranu

Groene Wissel Mariëndaal & Warnsborn | Rondwandeling vanuit Oosterbeek

Mariëndaal en Warnsborn, Groene Wissel-wandeling vanuit Oosterbeek

Romantische landgoederen, schitterende bossen en rijke historie: met tromgeroffel marcheert deze Groene Wissel mijn topwandelingen binnen. Je loopt door de zeer afwisselende omgeving van Oosterbeek bij Arnhem. Een pittige route met aardige klimmetjes, waar de Veluwezoom bekend om is. Gelukkig kun je onderweg uitrusten in de Groene Bedstee (maar niet heus). Bekroond met de felbegeerde Frankwandelt-rating AAA+razz

Slag om Arnhem

Je komt er hier niet omheen: overal in het landschap zijn tekenen die herinneren aan de hevige strijd die hier in de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog is uitgevochten: de Slag om Arnhem. Indrukwekkend is uiteraard de Airborne erebegraafplaats.

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

Uiterwaarden

Mariëndaal en Warnsborn, Groene Wissel-wandeling vanuit OosterbeekNa het mooie Oosterbeek (let op de prachtige villa’s!) wandel je een stuk langs de uiterwaarden van de Rijn. In de verte duikt de rivier steeds net onder de horizon, maar je vermoedt hem wel, daar achter die dijk. Over een heerlijk klinkerpaadje loop je langs de rand van het open landschap van de uiterwaarden, waarbij je steeds mooie vergezichten krijgt voorgeschoteld.

Oudste kerkje van Nederland

Aan dat paadje verrijst ook het oudste nog in gebruik zijnde kerkje van Nederland. Dit pré-romaanse kerkje werd gebouwd in de 10de eeuw. In de Slag om Arnhem deed het dienst als post voor de geallieerde Airborne-troepen waarbij het zwaar beschadigd raakte. Na de oorlog is het in z’n oude luister hersteld. Prachtig geslaagd!

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken.


Cameranu: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera's en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Bekijk een filmpje van deze wandeling

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpeditiesFOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!