Groene Wissel Lunteren | Wandeling door het Hart van Nederland

Groene Wissel Lunteren | Wandeling rond het Hart van Nederland

Vergezichten over de Gelderse Vallei, uitgestrekte bossen, akkers, heide: alle ingrediënten voor een heerlijke wandeling zijn weer aanwezig in deze Groene Wissel vanuit Lunteren. Je gaat over comfortabele brede zandpaden maar struint ook over kronkelende ‘achter-elkaar-loop-paadjes’. En af en toe is het flink klimmen en dalen. Trek na een regenperiode waterdichte schoenen aan, want op sommige plekken heeft het pad zich vermomd als sloot.

Gevarieerd bos

De bossen waar je doorheen komt zijn lekker gevarieerd. Het is kastanjetijd, de paden lagen dik bezaaid met tamme kastanjes. Een waar smulbos, we zagen verschillende smulpapen met zakjes en emmertjes in de weer. Over smullen gesproken: de eigengemaakte appeltaart bij Restaurant De Goudsberg is aan te bevelen.

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

Bossen

Groene Wissel Lunteren | Wandeling rond het Hart van NederlandDe bossen zijn hier in de herfst op hun mooist. Door de variatie in boomsoorten die allemaal op hun eigen manier van kleur verschieten, ontstaat er een rijk palet aan herfsttinten. Beetje mazzel met het weer en de zon schijnt daar prachtig doorheen en brengt de kleuren nog extra tot leven.

Tussen Veluwe & Gelderse Vallei

Deze Wissel loopt over het randje van de bosrijke Veluwe, met in het westen de Gelderse Vallei waar je af en toe mooi zicht op hebt (fotomomentjes). Even opscheppen: de Veluwe is het grootste laaglandnatuurterrein van Noordwest-Europa, en meet duizend vierkante kilometer.

Signaal Imbosch

Grote delen van de Veluwe bestaan uit stuwwallen die zo’n 150.000 jaar geleden zijn ontstaan in de Saale-ijstijd. Het hoogste punt van de Veluwe ligt op 109,9 meter, even ten noorden van Rheden op de heuvel met de curieuze naam ‘Signaal Imbosch’.

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken.

Bekijk een filmpje van deze wandeling

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!