De mooiste Kerstcadeaus bij Cameranu

Groene Wissel Ermelose Bos & Heide | Rondwandeling vanuit Ermelo

Groene Wissel-wandeling door bos en heide rond het Veluwse dorp Ermelo

Bos en heide wisselen elkaar perfect af op deze wandeling vanuit Ermelo. Eerst ga je via kleine paadjes door de uitgestrekte bossen van de Noord-Veluwe. Ongeveer halverwege opent het bos zich en trek je dwars over de Ermelose Heide. Zelfs buiten de bloeitijd is dat een genoegen: je wordt getrakteerd op weidse vergezichten over de Veluwe.

Schaapskooi & bezoekerscentrum

Midden op het heideveld staat de schaapskooi. Helaas waren de schapen niet thuis. Ze waren op pad om te doen waar ze voor aangesteld zijn: de heide begrazen.

Het aanpalende bezoekerscentrum is spaarzaam geopend voor een bekertje warme choco met een gevulde koek (openingstijden in de zomer: iedere middag. In de winter: woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag tot 16.00 uur). De dames van het centrum zijn erg vriendelijk. Extra troef: het centrum heeft een houtvuur. Lekker knus.

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

De wandeling

Groene Wissel-wandeling door bos en heide rond het Veluwse dorp ErmeloJe loopt eerst door het levendige centrum van Ermelo. Daarna ga je door de dichte bossen van de Noord-Veluwe: gemengd bos met een aangename afwisseling van naald- en loofbossen.

Ermelose Heide

Ongeveer halverwege duikt de wandeling het donkere bos uit, en beland je op de Ermelose Heide, een uitgestrekt gebied van ruim 380 hectare. Ook daar trek je via smalle voetsporen dwars over de heide. Je klimt ongemerkt wat, en heerlijke uitzichten zijn je deel.

Grafheuvels

De wandeling krijgt extra diepgang als je je realiseert dat dit gebied een rijke historie heeft, waarvan de duizenden jaren oude grafheuvels stille getuigen zijn.

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpeditiesFOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!