Groene Wissel Beesd | Heerlijkheid Mariënwaerdt

Groene Wissel Beesd | Heerlijkheid Mariënwaerdt Mooie wandelroute als de fruitbomen volop in bloei staan. In andere jaargetijden kun je genieten van de landelijke omgeving en de landerige rust. Over kleine paadjes en (meestal) stille asfaltweggetjes verken je landgoed Mariënwaerdt bij het Gelderse dorpje Beesd. Aanrader!

Groene Wissel Beesd | Heerlijkheid Mariënwaerdt

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling14 km

Wat voor soort wandeling?Groene Wissel

Startplaats of station van deze wandelingBeesd (station)

Hoe scoort deze wandeling? Frankwandelt-rating: 80/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling

Naar de routebeschrijvingDownload de routebeschrijving

Identiek aan ANWB-wandeling

Deze Groene Wissel is vrijwel identiek aan de eveneens mooie ANWB-wandeling Heerlijkheid Mariënwaerdt. Ik beschrijf hem daarom niet opnieuw, maar verwijs je graag naar die wandeling als je wilt lezen wat je onderweg allemaal tegenkomt. Wie van wie heeft afgekeken is niet duidelijk, maar wij wandelaars hebben in ieder geval twee tochten voor de prijs van één.

30 april: fruitbloesem op z'n retour

De foto's hieronder zijn van zondag 30 april 2017, een zonnige dag met een snoeiharde wind. Ik en Eva (en vele anderen) constateren op die dag dat in ieder geval de appelbloesem flink over z'n hoogtepunt heen is. Hier en daar bloeit er nog wat, maar het mag geen naam meer hebben.

Is de fruitbloesem vroeg?

Is de fruitbloesem vroeg dit jaar, en dus vroeg weer voorbij? De ANWB-wandeling liep ik in 2016 op 28 april. De appelbomen stonden toen nog asociaal mooi te bloeien.​ Of heeft de nachtvorst de bomen dit jaar parten gespeeld?

2 tips voor de herfst

  • In april genoten van de appelbloesem? Kom dan in september terug naar de Appeldijk. Nu kun je er appels plukken van de bomen die langs de weg groeien.
  • Vlakbij Beesd vind je de Notendijk met een schitterende rij walnotenbomen. In september zijn hier altijd kinderen die er met hun ouders naar walnoten zoeken. Hoef je geen kind voor te zijn trouwens.

Gasterij het Posthuys LeerdamMooi hotelletje in de buurt

Wil je er echt een heerlijk uitje van maken? Boek dan een hotelletje in de buurt en je hebt een superweekendje. Mijn tip: Gasterij het Posthuys in Leerdam.

Het historische pand, voormalig postkantoor, straalt allure en rust uit. Toch heeft Het Posthuys een modern restaurant en frisse kamers in boetiekstijl. Gelukkig zijn tal van historische elementen behouden. Krijgt van 230 gasten op Trivago.nl gemiddeld een 9.1: "Fantastisch".

De 10 leukste hotels van GelderlandDe 10 leukste hotels van Gelderland!

Lekker eropuit in eigen land. Een minivakantie wandelen of fietsen. Met een superlekker hotelletje als hoogtepunt. Ik selecteerde de 10 allerleukste hotels van Gelderland. Ze staan voor je op een rij. Mis deze hotels niet!

Tags: rondwandelingen, bloesemwandelingen, Groene Wissels, 10-15 km

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!