De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl

Groene Wissel Beesd (nr. 28) | Heerlijkheid Mariënwaerdt

Groene Wissel Beesd (nr. 28) | Heerlijkheid Mariënwaerdt

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling14 km

Wat voor soort wandeling?Groene Wissel

Startplaats of station van deze wandelingBeesd (station)

Hoe scoort deze wandeling?Frankwandelt-rating: 80/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling

Naar de routebeschrijvingDownload de routebeschrijving

Mooie wandelroute als de fruitbomen volop in bloei staan. In andere jaargetijden kun je genieten van de landelijke omgeving en de landerige rust. Over kleine paadjes en (meestal) stille asfaltweggetjes verken je landgoed Mariënwaerdt bij het Gelderse dorpje Beesd. Aanrader!

Snel prachtig wandelen? De 7 mooiste Groene Wissels >>

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Identiek aan ANWB-wandeling

Deze Groene Wissel is vrijwel identiek aan de eveneens mooie ANWB-wandeling Heerlijkheid Mariënwaerdt. Ik beschrijf hem daarom niet opnieuw, maar verwijs je graag naar die wandeling als je wilt lezen wat je onderweg allemaal tegenkomt. Wie van wie heeft afgekeken is niet duidelijk, maar wij wandelaars hebben in ieder geval twee tochten voor de prijs van één.

Bekijk ANWB-wandeling >>

Groene Wissel Beesd (nr. 28) | Heerlijkheid Mariënwaerdt

30 april: fruitbloesem op z'n retour

De foto's hieronder zijn van zondag 30 april 2017, een zonnige dag met een snoeiharde wind. Ik en Eva (en vele anderen) constateren op die dag dat in ieder geval de appelbloesem flink over z'n hoogtepunt heen is. Hier en daar bloeit er nog wat, maar het mag geen naam meer hebben.

Groene Wissel Beesd (nr. 28) | Heerlijkheid Mariënwaerdt Groene Wissel Beesd (nr. 28) | Heerlijkheid Mariënwaerdt

Is de fruitbloesem vroeg?

Is de fruitbloesem vroeg dit jaar, en dus vroeg weer voorbij? De ANWB-wandeling liep ik in 2016 op 28 april. De appelbomen stonden toen nog asociaal mooi te bloeien.​ Of heeft de nachtvorst de bomen dit jaar parten gespeeld?

Groene Wissel Beesd (nr. 28) | Heerlijkheid Mariënwaerdt

Tips voor de herfst

  • In april genoten van de appelbloesem? Kom dan in september terug naar de Appeldijk. Nu kun je er appels plukken van de bomen die langs de weg groeien.
  • Vlakbij Beesd vind je de Notendijk met een schitterende rij walnotenbomen. In september zijn hier altijd kinderen die er met hun ouders naar walnoten zoeken. Hoef je geen kind voor te zijn trouwens.
Groene Wissel Beesd (nr. 28) | Heerlijkheid Mariënwaerdt

 

Snel prachtig wandelen? Alle Groene Wissels >>

Groene Wissels & Trage Tochten: betaald per 2021

Groene Wissels en Trage Tochten waren altijd gratis te downloaden. Helaas zijn dit vanaf 2021 betaalde routes geworden. Kijk voor meer informatie op Wandelzoekpagina.nl.

Ga naar Wandelzoekpagina.nl >>

 

 

Bekijk de wandelreizen van SNPPlan je wandelvakantie bij SNP voor 2021

Actieve wandelreizen: SNP Natuurreizen is erin gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen. Bekijk de mogelijkheden voor als we weer mogen!

Vakantieplannen maken

Uiteraard houdt SNP zich aan het advies om tot medio maart 2021 niet naar het buitenland op vakantie te gaan. Maar plannen maken voor daarna mag natuurlijk wel. Dat kan zonder zorgen: je mag bij SNP tot 30 dagen voor vertrek je reis kosteloos omboeken of annuleren. En ze vragen géén aanbetaling. Zo kun jij met een goed gevoel nu al je vakantie voor 2021 boeken.

Alle privé-reizen >>

Alle groepsreizen >>

 

Foto’s van deze wandeling

Alle foto's in dit artikel heb ik geschoten met de Fujifilm X-T3, een compacte systeemcamera. Benieuwd naar deze camera? Bekijk mijn review. Of bekijk mijn Top 10 Systeemcamera's.

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

 

De 10 mooiste vakantiehuisjes van GelderlandDe 10 mooiste vakantiehuisjes van Gelderland!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Gelderland? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes middenin natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 10 mooiste!

10 mooiste natuurhuisjes van Gelderland >>

 

Tags: rondwandelingen, bloesemwandelingen, Groene Wissels, 10-15 km

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>