De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

GPS-wandeling Zevenheuvelen | Rijk van Nijmegen

Aan de wandel?

19 km

GPS-wandeling

Beek-Ubbergen (bushalte)

Frankwandelt-rating: 85/100

Bekijk het wandelkaartje

Naar de routebeschrijving

Mijn GPS-trackDownload de GPS-track

Het leven is veel te kort, merk ik ook op deze wandeling weer. Alleen al in het Rijk van Nijmegen ken ik 8 wandelingen die ik het liefst allemaal elk seizoen in de herhaling zou gooien. Deze GPS-wandeling Zevenheuvelen is een van de mooiste.

Alleen met GPS

Deze prachtige en lekker lange tocht is helaas alleen met een GPS-apparaat te lopen. Of met je smartphone als je handig bent. Alleen om die reden krijgt hij van mij niet de hoogste score, de felbegeerde Frankwandelt-rating AAA+. Puur landschappelijk verslaat hij misschien nog wel de befaamde natuurroute N70, de Moeder Aller Wandelroutes.

Alle hoogtepunten

Ook op deze wandeling kom je weer langs (bijna) alle hoogtepunten in dit gebied. Je wandelt door het romantische Filosofendal, komt langs de dikste boom van Nederland, en trekt zigzaggend over aarden paadjes door schitterende bossen vol kleur en geur.

Op zoek naar het mooiste van het mooiste? Mijn topwandelingen >>

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Bergbeklimmen

Het Rijk van Nijmegen grossiert in steile heuvels en diepe dalen. Door de vele ‘bergen’ die je op en afgaat is het beslist een pittige tocht. Maar wel eentje waarop je vergezichten krijgt om van te watertanden. Over bossen vol oude kastanjes, over de Waal en over de Ooijpolder.

Minder druk dan de N70

Ik zal niet alle highlights uitgebreid beschrijven, zie daarvoor onder meer mijn beschrijving van de Natuurroute N70. Voordeel van deze GPS-route boven de N70: hij is minder druk belopen in het weekend. Zo wandel ik op deze zonnige herfstzaterdag soms hele stukken in m’n uppie. Smullen!

Weinig horeca

Minpuntje van deze route: start je in Beek bij bushalte De Ravenberg, dan kom je heel snel bij de enige horeca onderweg. Dat is wel gelijk een topper: Hotel-restaurant ‘t Spijker met een zalig terras en dito taartjes. Maar de overige 20 kilometer moet je horecaloos doorbrengen. Lunchpakketje mee dus! Je schijnt wel op een aantal punten dichtbij de route horeca te hebben, waaronder het Afrikamuseum.

Reacties van wandelaars

Op de site Gps-wijzer.nl, waar ik deze wandeling vandaan heb geplukt, staan vele reacties van wandelaars. Leuk om even te bekijken. Hier een paar mooie alvast:

 • “We liepen tot onze enkels door de tamme kastanjes. De zon gaf de herfstbladeren kleur. We beklommen de zeven heuvels alsof we op bergwandelvakantie waren. En het Afrikamuseum is een mooie pauzeplek. Er waren vandaag veel wandelaar(tje)s actief in dit gebied. Herfstvakantie, gezellig. We hebben zes uur gewandeld. Het was een prachtige dag.”
 • “Mooie afwisselende route, lekker lang met veel onverharde paden en flinke hoogteverschillen. Oude bomen, holle wegen, beken, paddenstoelen en een heksendans (zie foto). Verrassende vergezichten en doorkijkjes. Wees alert op mountainbikers; die genieten ook van dit landschap maar houden niet altijd rekening met wandelaars.”
 • “Zeer afwisselende super mooie route, die we met zeer veel plezier hebben gewandeld. Best een stevige wandeling maar zeer de moeite waard.”
 • “Fantastische route! Hoe is het mogelijk: 19 km lopen, en hooguit 300 m door of eigenlijk langs bebouwde kom. Prachtig afwisselend, prima routebeschrijving en heel goed te doen qua inspanning. We zijn 6 1/4 uur onderweg geweest, waarvan ongeveer 5 uur gelopen. Dank, dank, dank.”
 • Bekijk de route plus alle reacties op Gps-wijzer.nl >>

 

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenMooiste huisjes middenin de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust.

Bij veel huisjes is ‘contactloos verblijf’ mogelijk. Dit houdt in dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen. Wel zo veilig!

Bekijk de mooiste natuurhuisjes >>

 

Foto’s van deze wandeling

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

 

De 10 mooiste vakantiehuisjes van GelderlandDe 10 mooiste vakantiehuisjes van Gelderland!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Gelderland? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes middenin natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 10 mooiste!

10 mooiste natuurhuisjes van Gelderland >>

 

Tags: rondwandelingen, 15-20 km, GPS-wandelingen, Rijk van Nijmegen

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

 • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
 • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
 • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

 • Middenin unieke natuurgebieden
 • Weg van de massa
 • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>