GPS-wandeling Zevenheuvelen: door het Rijk van Nijmegen GPS-wandeling Zevenheuvelen: door het Rijk van Nijmegen
Gelderland – rondwandeling – 19km

GPS-wandeling Zevenheuvelen: door het Rijk van Nijmegen

GPS-wandeling Zevenheuvelen: door het Rijk van Nijmegen GPS-wandeling Zevenheuvelen: door het Rijk van Nijmegen
Gelderland – rondwandeling – 19km

GPS-wandeling Zevenheuvelen: door het Rijk van Nijmegen

Het leven is veel te kort, merk ik ook op deze wandeling weer. Alleen al in het Rijk van Nijmegen ken ik 8 wandelingen die ik het liefst allemaal elk seizoen in de herhaling zou gooien. Deze GPS-wandeling Zevenheuvelen is een van de mooiste.

Aan de wandel

Mijn GPS-trackDownload de GPS-track

Highlights van deze wandeling
 • Rijk van Nijmegen
 • Romantische Filosofendal
 • Dikste boom van NL
 • Schitterende bossen
 • Weidse uitzichten
 • Bekroond met de Frankwandelt-rating AAA+
Bekijk alle natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Alleen met GPS

Deze prachtige en lekker lange tocht is helaas alleen met een GPS-apparaat te lopen. Of met je smartphone als je handig bent. Alleen om die reden krijgt hij van mij niet de hoogste score, de felbegeerde Frankwandelt-rating AAA+. Puur landschappelijk verslaat hij misschien nog wel de befaamde natuurroute N70, de Moeder Aller Wandelroutes.

Alle hoogtepunten

Ook op deze wandeling kom je weer langs (bijna) alle hoogtepunten in dit gebied. Je wandelt door het romantische Filosofendal, komt langs de dikste boom van Nederland, en trekt zigzaggend over aarden paadjes door schitterende bossen vol kleur en geur.

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

Bergbeklimmen

Het Rijk van Nijmegen grossiert in steile heuvels en diepe dalen. Door de vele ‘bergen’ die je op en afgaat is het beslist een pittige tocht. Maar wel eentje waarop je vergezichten krijgt om van te watertanden. Over bossen vol oude kastanjes, over de Waal en over de Ooijpolder.

Minder druk dan de N70

Ik zal niet alle highlights uitgebreid beschrijven, zie daarvoor onder meer mijn beschrijving van de Natuurroute N70. Voordeel van deze GPS-route boven de N70: hij is minder druk belopen in het weekend. Zo wandel ik op deze zonnige herfstzaterdag soms hele stukken in m’n uppie. Smullen!

Weinig horeca

Minpuntje van deze route: start je in Beek bij bushalte De Ravenberg, dan kom je heel snel bij de enige horeca onderweg. Dat is wel gelijk een topper: Hotel-restaurant ‘t Spijker met een zalig terras en dito taartjes. Maar de overige 20 kilometer moet je horecaloos doorbrengen. Lunchpakketje mee dus! Je schijnt wel op een aantal punten dichtbij de route horeca te hebben, waaronder het Afrikamuseum.

Reacties van wandelaars

Op de site Gps-wijzer.nl, waar ik deze wandeling vandaan heb geplukt, staan vele reacties van wandelaars. Leuk om even te bekijken. Hier een paar mooie alvast:

 • “We liepen tot onze enkels door de tamme kastanjes. De zon gaf de herfstbladeren kleur. We beklommen de zeven heuvels alsof we op bergwandelvakantie waren. En het Afrikamuseum is een mooie pauzeplek. Er waren vandaag veel wandelaar(tje)s actief in dit gebied. Herfstvakantie, gezellig. We hebben zes uur gewandeld. Het was een prachtige dag.”
 • “Mooie afwisselende route, lekker lang met veel onverharde paden en flinke hoogteverschillen. Oude bomen, holle wegen, beken, paddenstoelen en een heksendans (zie foto). Verrassende vergezichten en doorkijkjes. Wees alert op mountainbikers; die genieten ook van dit landschap maar houden niet altijd rekening met wandelaars.”
 • “Zeer afwisselende super mooie route, die we met zeer veel plezier hebben gewandeld. Best een stevige wandeling maar zeer de moeite waard.”
 • “Fantastische route! Hoe is het mogelijk: 19 km lopen, en hooguit 300 m door of eigenlijk langs bebouwde kom. Prachtig afwisselend, prima routebeschrijving en heel goed te doen qua inspanning. We zijn 6 1/4 uur onderweg geweest, waarvan ongeveer 5 uur gelopen. Dank, dank, dank.”
 • Bekijk de route plus alle reacties op Gps-wijzer.nl >>

 

Mooiste natuurhuisjes van Gelderland!

Lekker eropuit in eigen land. Een minivakantie wandelen of fietsen vanuit een superlekker natuurhuisje. Ik selecteerde de tien allermooiste!

Natuurhuisjes >>

Foto's van deze wandeling

Alle foto's in dit artikel heb ik geschoten met de Fujifilm X-T4, een compacte systeemcamera. Benieuwd naar deze camera? Bekijk mijn review. Of bekijk mijn Top 10 Systeemcamera's.
gps wandeling zevenheuvelen-10
gps wandeling zevenheuvelen-11
gps wandeling zevenheuvelen-12
gps wandeling zevenheuvelen-13
gps wandeling zevenheuvelen-14
gps wandeling zevenheuvelen-15
gps wandeling zevenheuvelen-16
gps wandeling zevenheuvelen-17
gps wandeling zevenheuvelen-18
gps wandeling zevenheuvelen-19
gps wandeling zevenheuvelen-20
gps wandeling zevenheuvelen-21
gps wandeling zevenheuvelen-22
gps wandeling zevenheuvelen-23
gps wandeling zevenheuvelen-24
gps wandeling zevenheuvelen-25
gps wandeling zevenheuvelen-26
gps wandeling zevenheuvelen-27
gps wandeling zevenheuvelen-28
gps wandeling zevenheuvelen-29
gps wandeling zevenheuvelen-30
gps wandeling zevenheuvelen-31
gps wandeling zevenheuvelen-32
gps wandeling zevenheuvelen-33

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

10x de leukste vakantiehuisjes van Gelderland!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Gelderland? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes midden in natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 10 mooiste!

Leukste vakantiehuisjes Gelderland >>


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy