Bloeiende heide op de Posbank in 2012

Bekijk alle natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Bloeit de heide op de Posbank net zo mooi als vorig jaar? Dat was de One Million Dollar Question toen we begin september wederom de prachtige Groene Wissel ‘Posbank en Onzalige Bossen’ gingen wandelen. Zo mooi als vorig jaar hadden we de heide nog niet eerder gezien. Purpelpaars, een feest voor het oog, schitterend.

Zoek je de allermooiste wandelingen? Mijn toppers >>

Heide over haar hoogtepunt?

Toen de duistere Onzalige Bossen zich openden, en de zonnige heide zichtbaar werd, was het direct duidelijk. Licht beteuterd zagen we: zo mooi als in 2011 bloeit de Posbank niet. Misschien waren we te laat? Vorig jaar maakten we deze wandeling op 20 augustus, nu was het al 3 september. Was de heide al over haar hoogtepunt heen? Of was het dit jaar gewoon een wat minder heidejaar?

Bloeiende heide en stervende varens

Toch, het was prachtig hoor, eigenlijk hadden we niets te klagen. De heide stond er feestelijk bij, en het contrast met de stervende zee van varens in de Onzalige Bossen was luisterrijk, om maar eens een ouderwets woord te gebruiken.

Filmpje van bloeiende heide

Bekijk hieronder een filmpje waarin we de bloeiende heide van 2011 (wetenschappelijk volstrekt onverantwoord) vergelijken met de bloeiende heide van 2012.

Bekijk deze Groene Wissel

Meer weten over deze Groene Wissel-wandeling? Bekijk deze Groene Wissel >>

Filmpje van bloeiende heide in 2011 en 2012

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkers De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

 

 

 

De 10 mooiste vakantiehuisjes van Gelderland!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Gelderland? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes middenin natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 10 mooiste!

10 mooiste natuurhuisjes van Gelderland >>

 

Groene Wissels, heidewandelingen

  • Hits: 7868

Copyright © 2022 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy