De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl

Bloeiende heide op de Posbank in 2012

Bloeit de heide op de Posbank net zo mooi als vorig jaar? Dat was de One Million Dollar Question toen we begin september wederom de prachtige Groene Wissel ‘Posbank en Onzalige Bossen’ gingen wandelen. Zo mooi als vorig jaar hadden we de heide nog niet eerder gezien. Purpelpaars, een feest voor het oog, schitterend.

Op zoek naar het mooiste van het mooiste? Mijn topwandelingen >>

Heide over haar hoogtepunt?

Toen de duistere Onzalige Bossen zich openden, en de zonnige heide zichtbaar werd, was het direct duidelijk. Licht beteuterd zagen we: zo mooi als in 2011 bloeit de Posbank niet. Misschien waren we te laat? Vorig jaar maakten we deze wandeling op 20 augustus, nu was het al 3 september. Was de heide al over haar hoogtepunt heen? Of was het dit jaar gewoon een wat minder heidejaar?

Bloeiende heide en stervende varens

Toch, het was prachtig hoor, eigenlijk hadden we niets te klagen. De heide stond er feestelijk bij, en het contrast met de stervende zee van varens in de Onzalige Bossen was luisterrijk, om maar eens een ouderwets woord te gebruiken.

Filmpje van bloeiende heide

Bekijk hieronder een filmpje waarin we de bloeiende heide van 2011 (wetenschappelijk volstrekt onverantwoord) vergelijken met de bloeiende heide van 2012.

Bekijk deze Groene Wissel

Meer weten over deze Groene Wissel-wandeling? Bekijk deze Groene Wissel >>

Filmpje van bloeiende heide in 2011 en 2012

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

 

 

Bekijk de wandelreizen van SNPPlan je wandelvakantie bij SNP voor 2021

Actieve wandelreizen: SNP Natuurreizen is erin gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen. Bekijk de mogelijkheden voor als we weer mogen!

Vakantieplannen maken

Uiteraard houdt SNP zich aan het advies om tot medio maart 2021 niet naar het buitenland op vakantie te gaan. Maar plannen maken voor daarna mag natuurlijk wel. Dat kan zonder zorgen: je mag bij SNP tot 30 dagen voor vertrek je reis kosteloos omboeken of annuleren. En ze vragen géén aanbetaling. Zo kun jij met een goed gevoel nu al je vakantie voor 2021 boeken.

Alle privé-reizen >>

Alle groepsreizen >>

 

De 10 leukste hotels van GelderlandDe 10 leukste hotels van Gelderland!

Lekker eropuit in eigen land. Een minivakantie wandelen of fietsen. Met een superlekker hotelletje als hoogtepunt. Ik selecteerde de 10 allerleukste hotels van Gelderland. Ze staan voor je op een rij. Mis deze hotels niet!

10 leukste hotels van Gelderland >>

 

Tags: Groene Wissels, heidewandelingen

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>