Bloeiende heide op de Posbank in 2012

Bloeiende heide op de Posbank 2012

Bloeit de heide op de Posbank net zo mooi als vorig jaar? Dat was de One Million Dollar Question toen we begin september wederom de prachtige Groene Wissel ‘Posbank en Onzalige Bossen’ gingen wandelen. Zo mooi als vorig jaar hadden we de heide nog niet eerder gezien. Purpelpaars, een feest voor het oog, schitterend.

Heide over haar hoogtepunt?

Toen de duistere Onzalige Bossen zich openden, en de zonnige heide zichtbaar werd, was het direct duidelijk. Licht beteuterd zagen we: zo mooi als in 2011 bloeit de Posbank niet. Misschien waren we te laat? Vorig jaar maakten we deze wandeling op 20 augustus, nu was het al 3 september. Was de heide al over haar hoogtepunt heen? Of was het dit jaar gewoon een wat minder heidejaar?

Bloeiende heide en stervende varens

Bloeiende heide op de Posbank 2012Toch, het was prachtig hoor, eigenlijk hadden we niets te klagen. De heide stond er feestelijk bij, en het contrast met de stervende zee van varens in de Onzalige Bossen was luisterrijk, om maar eens een ouderwets woord te gebruiken.

Filmpje van bloeiende heide

Bekijk hieronder een filmpje waarin we de bloeiende heide van 2011 (wetenschappelijk volstrekt onverantwoord) vergelijken met de bloeiende heide van 2012.

Meer weten over deze wandeling? Ga naar mijn beschrijving, foto’s en een leuk filmpje >>


Villa Veertien in DierenMooi hotelletje in de buurt

Wil je er echt een heerlijk uitje van maken? Boek dan een hotelletje in de buurt en je hebt een superweekendje. Mijn tip: Villa Veertien in Dieren

Villa Veertien in Dieren Gevestigd in een gerenoveerde, 19e-eeuwse villa. Elegant ingerichte kamers en suites. Landschapstuin kijkt uit op de IJssel. Krijgt van 170 gasten op Trivago.nl gemiddeld een 9,4: "Hele fijne accommodatie op een toplocatie. Prachtig uitzicht, lekker bed, veel ruimte en sfeer. Authentiek vriendelijk personeel."

Bekijk een filmpje van de bloeiende heide in 2011 en 2012

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!