Black Friday & Manic Monday bij CameraNU.nl
Black Friday & Manic Monday bij CameraNU.nl

Groene Wissels Schiermonnikoog | Wandelen op de Wadden

Groene Wissel-wandelingen SchiermonnikoogEindeloze stranden, schitterende duinen, een pittoresk dorpje en louterende rust. Wat wil je nog meer? Lekker wandelen natuurlijk. Tot voor kort liepen er alleen wat korte wandelroutes over dit kleinste bewoonde Waddeneiland van Nederland. Nu zijn er vijf prachtige Groene Wissels. Voor de mooiste (die van 20 kilometer) moet je wel het vogelbroedseizoen mijden, want die gaat dwars door gebied waar dan onze gevleugelde vrienden heer en meester zijn. Dus ik moet nog een keer terug. Hè, wat vervelend nou ;)

Kraamkamer voor vogels

Te laat zag ik op de beschrijving van de Groene Wissel van 20 km (een van de favorieten van routier Bart van der Schagt) staan dat hij niet te lopen is tussen 15 april en 15 juli. Om een geweldige reden: het oostelijk kweldergebied is dan een kraamkamer van jewelste voor de vogels en het uitgestrekte gebied is dan voor hen. Leuk toch? Ik liep een alternatief (23 km) dat langs dit kweldergebied voert.

Tags: Wadden, rondwandelingen, 15-20 km, Groene Wissels, 10-15 km

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!