Groene Wissel Friese Wouden | Mandeveld & Bakkeveensterduinen

Groene Wissel-wandeling vanuit Bakkeveen door het Mandeveld Wandelen in Friesland, op de een of andere manier kwam het er weinig van. Friesland was in mijn ogen een provincie om te zeilen of te schaatsen. Voor wandelingen is het te saai, te rechttoe rechtaan, kortom: ongeschikt. Twee Groene Wissels overtuigden me van het tegendeel: de wandelingen vanuit Bakkeveen. De eerste voert door natuurgebied Het Mandeveld en de Bakkeveensterduinen.

Andere Wissel vanuit Bakkeveen

De andere Groene Wissel die ik liep vanuit Bakkeveen is gevarieerder en mooier. Dus als je er één moet kiezen, zou ik die doen. Ik liep beide Wissels op 1 dag: op de teller stond 28 kilometer.

Vlooienmarkt in Bakkeveen

Op weg naar het startpunt bij café Brink belandde ik met de auto in een immense verkeersstroom die op weg was naar de vlooienmarkt. Ik werd het geïmproviseerde parkeerterrein opgezogen: een enorm weiland waar honderden auto’s stonden en rondreden op zoek naar een plekje. Zie daar maar weer eens af te komen. Afijn, een uur laten kon ik eindelijk op pad. De vlooienmeute liet ik achter me en al snel wandelde ik in ongekende rust door mooi bos.

Tags: rondwandelingen, Groene Wissels, 10-15 km

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!