natuurhuisje banner 750px

Groene Wissel Bakkeveen | Landgoed De Slotplaats & Duurswouderheide

Groene Wissel-wandeling vanuit Bakkeveen over Landgoed De Slotplaats Fryslân Boppe! Op één dag liep ik twee Groene Wissels vanuit het dorpje Bakkeveen, in het hart van de Friese Wouden. Deze tocht voert over het schitterende landgoed De Slotplaats en over de Duurswouderheide. Uitgestrekte bossen, spannende verscholen paadjes, weidse heide en een gebied met pingoruïnes uit de ijstijd. Zwaar aangeraden voor wie denkt dat Friesland alleen uit meren bestaat.

Andere Wissel vanuit Bakkeveen

De andere Groene Wissel die ik liep vanuit Bakkeveen kent minder variatie, maar is zeker niet te versmaden. Die wandeling gaat bijna alleen over heide en zandvlaktes. Ik liep beide Wissels op 1 dag: op de teller stond 28 kilometer.

Dorpscafé & Theehuis

‘s Ochtends had ik al een Groene Wissel verorberd, dus nu vond ik het tijd voor koffie met appeltaart bij dorpscafé De Brink. Niets ten nadele van deze uitspanning (al was de appeltaart niet om over naar huis te schrijven), maar je doet er veel beter aan even verderop naar theehuis De Slotplaats te lopen, tevens bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Schitterend landhuis, met een pracht van een terras en binnen een knisperende open haard.

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenMooiste huisjes middenin de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust.

 

Tags: rondwandelingen, Groene Wissels, 10-15 km

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>