natuurhuisje banner 750px
Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl

Groene Wissel Drents-Friese Wold | Rondwandeling vanuit Appelscha

Groene Wissel Drents-Friese Wold vanuit AppelschaFriesland associeer ik met winderige meren en verkleumde elfstedenrijders, niet met uitgestrekte bossen. Maar waar de provincie tegen Drenthe aanschurkt, ligt het schitterende Drents-Friese Wold, een van de grootste natuurgebieden van Nederland. Behalve uitgestrekt en gevarieerd bos trakteert deze wandeling op heide, stuifzand en graslanden. Kuierje giet altyd oan.

Mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Update: definitief afgesloten!

Routemaker Bart van der Schagt schrijft op Wandelzoekpagina.nl:

"Definitief afgesloten

Door het upgraden van een drukke provinciale weg (de N381) zijn/worden alle die weg kruisende bos- en fietspaden op termijn afgesloten voor wandelaars en fietsers. Omdat de alternatieve voet/fietstunnels te ver uit deze wandelroute (komen te) liggen ben ik helaas genoodzaakt deze Groene Wissel definitief af te sluiten. Vanuit Appelscha is natuurgebied Aekingerzand dus niet meer met OV bereikbaar. De topografische kaart en gps-track blijven op Wandelzoekpagina beschikbaar maar zullen niet meer worden onderhouden. Hou je van een beetje avontuurlijk puzzelwerk dan kun je deze wandelroute op basis van de topografische kaart en/of de gps-track nog prima lopen, want die N381 blijft wel (voorzichtig!) oversteekbaar. Reis je met de auto, dan is de Trage Tocht Aekingerzand van mijn collega wandelroutemaker Rob Wolfs een uitstekend alternatief om door het Aekingerzand te kunnen banjeren."

Hollandse luchten

Het weer zit niet mee, buiige regen en felle zon wisselen stuivertje. M’n paraplu hou ik in de aanslag, evenals m’n camera, want wát een Hollandse, pardon Fríese luchten geeft dit soort weer. Skitterond! (of is dat geen Fries?)

Tags: rondwandelingen, 15-20 km, Groene Wissels

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>