Actieve vakanties bij SNP Natuurreizen
Boek een actieve vakantie op Snp.nl

Schaatstocht door Waterland

Schaatsen in WaterlandWaterland, 4 januari 2013. En toen werd het toch nog winter en konden mijn buurman Gerrit en ik opeens schaatsen! Deze prachtige zaterdagmiddag hebben we het ijs soms bijna voor onszelf in Waterland. Waarom is het zo rustig? Is het de (horror)sneeuw van gister? Zijn het de berichten over de vele mensen die door het ijs zijn gezakt? Vandaag is het ideaal schaatsweer: volop zon, weinig wind, paar graden vorst. De sneeuw geeft extra cachet aan het toch al betoverende landschap.

Update 27 februari 2018

Sorry, via Google komen heel veel mensen op deze pagina, die helaas al uit 2013 stamt. Toen was het in januari geweldig schaatsweer, zoals je kunt lezen in onderstaand verslag. Van mij hoeft Google deze pagina niet bovenaan te zetten bij mensen die zoeken op 'schaatsen in Waterland', wat blijkbaar velen van jullie doen. Maar welkom op mijn wandelsite, neem gerust een kijkje. En hopelijk wordt het ook in 2018 geweldig schaatsweer ?

Mooiste schaatsplek ter wereld

Sssttt, niet doorvertellen, maar Waterland is misschien wel de mooiste plek ter wereld voor schaatstochten. Het landschap is natuurlijk onovertroffen in schoonheid. Tel daarbij op de vele ondiepe meertjes die snel dichtvriezen en door brede sloten en vaarten verbonden zijn, en je kunt de tocht van je leven rijden.

Uitgeschaatst? Bekijk dan de foto's van Gerrit, onder andere prachtige foto's van een ijsbreker, kruiend ijs en zwanen op het ijs.

 

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!