Wandeltocht over de GR9 & GR91 | Terra incognita tussen Alpen & Drome

Prachtig uitzicht op de Alpen op deze wandeling in de Drome en Diois

Je gaat zwaar klimmen in de Alpen of je gaat relaxed op wandelvakantie in de Drome. Het grensgebied van beide streken is veel minder bekend. Ik trof er een oase van rust die je niet meer verwacht in Frankrijk, vakantieland bij uitstek.

SNP: 8 wandelvakanties in de Alpen

Met SNP wandel je ontspannen door de schitterende Alpen. Je logeert in kleinschalige accommodaties, wandelt met gps-tracks en je bagage wordt vervoerd. SNP biedt 4 wandelreizen met een groep en 4 individuele wandelreizen. Bekijk ze allemaal!

Mont Ventoux & Alpen

Buiten de dorpjes was er vaak geen kip te bekennen. En dat is niet omdat er niets te beleven valt. Voor de liefhebbers van wandelen en natuur juist wél. Een zeer afwisselend middengebergte, met regelmatig flink klimmen (soms 1200 meter achtereen). En altijd zijn de Alpen dichtbij, met de Mont Ventoux als trotse parel.

GR9 van Saillans naar Buis-les-Baronnie

Ik liep er een tiendaagse 'rondje' van zo'n 200 kilometer, eerst naar het zuiden over de GR9 vanaf Saillans tot voorbij Buis-les-Baronnie, en toen over de GR91 naar het noorden, richting Die. De weldadige rust had wel een een keerzijde: vooral langs de GR91 waren de voorzieningen soms erg mager (en ik dus ook). M'n noodvoorraad was dit keer geen overbodige luxe.

Mooiste wandelvakanties in de Alpen

Zoek je een schitterende wandelvakantie in de Alpen? Pittige tochten, maar wel met bagagevervoer? Bekijk dan de 10 allermooiste wandelvakanties in de Alpen.

Bekijk de Top 10 Wandelvakanties in de Alpen >>

Wat is er zo leuk aan dit gebied?

Mooiste deel

Rocher de Laveuse, te zien op de wandeling door Alpen, Drome en DioisTwee wandelingen sprongen er voor mij uit. De eerste loopt van Saillans naar Bourdeaux langs prachtige rotsformaties, zoals de Rocher de Laveuse (foto).

Betoverend landschap

Bereid je wel voor op een pittige klim van een ruime kilometer, maar dan heb je ook wat: een betoverend landschap met prachtige vergezichten.

Tussen Dieulefit & Nyons

Het tweede deel is zo mogelijk nog mooier, tussen Dieulefit en Nyons. Daar, rondom Rocher Garaux, beland je na een klim over rotsachtig en stoffig terrein, opeens op sappige grasvlaktes. Ik heb er een nachtje wild gekampeerd met de Mont Ventoux bij wijze van spreken binnen handbereik. Vanaf Garaux kijk je zo de duizelingwekkende diepte in, en overzie je de Alpen naar het noorden. Ik meende zelfs de Mont Blanc in de verte te zien schitteren.

>> Bekijk hier een filmpje geschoten bovenop Rocher Garaux

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken.

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!