Wandelen in de Alpen | Trektocht met bepakking over het dak van Europa

De wandeling door de Alpen

Een spectaculaire maar zware tocht door de Alpen van het meer van Genève naar Landry over de beroemde langeafstandsroute GR5. De wandelroute gaat over zeer ruig terrein waar je niet bang moet zijn om in één dag 2000 meter te klimmen én te dalen. Hoogtepunt is natuurlijk de Mont Blanc waar je even gaat buurten.

SNP: 8 wandelvakanties in de Alpen

Met SNP wandel je ontspannen door de schitterende Alpen. Je logeert in kleinschalige accommodaties, wandelt met gps-tracks en je bagage wordt vervoerd. SNP biedt 4 wandelreizen met een groep en 4 individuele wandelreizen. Bekijk ze allemaal!

Alpen: jong gebergte

Dat het zoveel klimmen en dalen was, had ik niet verwacht. Het viel me niet makkelijk. Deels had ik dat zware lopen aan mezelf te wijten: m'n rugzak was met ruim 20 kilo gewoon te zwaar. Voor een ander deel was het toch echt de schuld van de Alpen: dit relatief jonge gebergte heeft steilere pieken en dalen dan bijvoorbeeld de oudere Pyreneeën, waar alles wat meer is afgevlakt.

Betoverende natuur

Maar de betoverende natuur maakte veel goed. Geen dag is hetzelfde in het hooggebergte. Van woeste watervallen en wilde rivieren tot intens groene bergweides en onherbergzame bergketens, je komt het allemaal tegen. Leuke bijkomstigheid zijn de dieren die je onderweg tegenkomt: hoog op de rotsen zag ik steenbokken, scherp afgetekend tegen de blauwe lucht. En ik ontmoette een marter Marter op de wandeling door de Alpen die met met wilde spelen.

Mooiste wandelvakanties in de Alpen

Zoek je een schitterende wandelvakantie in de Alpen? Pittige tochten, maar wel met bagagevervoer? Bekijk dan de 10 allermooiste wandelvakanties in de Alpen.

Bekijk de Top 10 Wandelvakanties in de Alpen >>

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!