Tour du Queyras | Over de toppen van de Alpen

Tour du Queyras: GR58 | Wandeltocht in de Franse AlpenDe Tour du Queyras voert je door een van de mooiste regionale parken van de Franse Alpen, vlakbij de Italiaanse grens. Op je pad tref je besneeuwde bergtoppen, bloemrijke dalen, verscholen bergdorpjes, klaterende riviertjes en adembenemende panorama's. Begeleid door het gefluit van alpenmarmotten maak je een zware maar schitterende bergtocht.

SNP: 8 wandelvakanties in de Alpen

Met SNP wandel je ontspannen door de schitterende Alpen. Je logeert in kleinschalige accommodaties, wandelt met gps-tracks en je bagage wordt vervoerd. SNP biedt 4 wandelreizen met een groep en 4 individuele wandelreizen. Bekijk ze allemaal!

Trektocht van 5 dagen

Wij liepen ruim de helft van de Tour du Queyras, in 5 dagen. De totale tocht neemt met volle bepakking 8 tot 10 dagen in beslag. We startten en finishten in het toeristische Saint-Véran.

Saint-Véran: charmant dorpje

Saint-Véran is gelijk het leukste dorp op onze route. Nee, voor dorpsschoon kun je de Queyras gerust links laten liggen. Maar Saint-Véran, met z'n larikshouten huisjes, leistenen daken en mooie kerkje is zonder meer charmant.

Hannibal met z'n olifanten

Het Parc Naturel Régional du Queyras ligt verscholen in de Zuid-Franse Alpen, omringd door ruige bergketens en diepe kloven. Vanwege de vele zonne-uren, de kraakheldere lucht en de overvloed aan fraaie lariksen is het landschap van betoverende schoonheid. Richting het oosten verdwijnt het bergmassief in de Italiaanse Povlakte. Het verhaal gaat dat Hannibal met zijn olifanten via de Queyras de Alpen overstak.

Ongerepte natuur

Door de afgelegen ligging heeft de streek haar authentieke karakter bewaard. De inwoners, de Queyrassins, koesteren de ongereptheid van hun streek. De natuur is door de eeuwen heen nauwelijks aangetast. De Queyras staat bekend om z'n rust: zelfs in het hoogseizoen (juli en augustus) kun je er uren dwalen zonder een mens tegen te komen.

2500 mensen & 2500 gemzen

Slechts 2500 mensen bevolken de streek. Grappig: de Queyras telt ook 2500 gemzen en 2500 plantensoorten. Ook wolven en steenbokken schijnen er voor te komen. Wij zagen bij Refuge de Furfande, waar we een nachtje verbleven, schuwe moeflons in de verste verten en grappige alpenmarmotten op bijna-aai-afstand.

Pic de la Font Sancte & Tête de Jacquette

De hoogste top is de Pic de la Font Sancte: 3385 meter. Zo hoog klommen wij niet, onze teller bleef steken op de 2757 meter van de Tête de Jacquette. Magnifiek uitzicht rondom, al deed een akelig straffe wind z'n best ons van de Tête af te blazen.

Goede paden & prima markering

Wij maakten de tocht half september. Na 1 oktober en voor 1 juni is deze Tour zeker af te raden, vanwege de grote kans op sneeuw. De paden zijn over het algemeen goed begaanbaar. De markering is beter dan die van veel andere GR's die ik gelopen heb.

Mooiste wandelvakanties in de Alpen

Zoek je een schitterende wandelvakantie in de Alpen? Pittige tochten, maar wel met bagagevervoer? Bekijk dan de 10 allermooiste wandelvakanties in de Alpen.

Bekijk de Top 10 Wandelvakanties in de Alpen >>

 

 

Vijf toptips voor vakanties in Frankrijk

1
SNP: wandelvakanties in Frankrijk

SNP: wandelvakanties in Frankrijk

SNP Natuurreizen is dé specialist op het gebied van actieve en duurzame natuurreizen. Ontdek hun aanbod van heerlijke wandelvakanties in Frankrijk.

2
Kras: actieve vakanties in Frankrijk

Kras: actieve vakanties in Frankrijk

Kras organiseert tal van actieve vakanties in Frankrijk. Betrouwbare reisorganisatie: 90 jaar ervaring en 300.000 vakantiegangers per jaar. Kras krijgt van z'n reizigers een 8,2!

3
Aktiva Tours: wandelen en fietsen in Frankrijk

Aktiva Tours: wandelen en fietsen in Frankrijk

Aktiva Tours is een van de grootste Nederlandse aanbieders van fiets- en wandelreizen. Specialist in reizen voor singles. Bekijk het aanbod voor Frankrijk!

4
Pharos: actieve autovakanties in Frankrijk

Pharos: actieve autovakanties in Frankrijk

Pharos Reizen is dé reisorganisatie voor een geslaagde autovakantie in Frankrijk. Zeer ruim aanbod van wandel- en fietsvakanties. Pharos is onderdeel van ANWB.

5
Belvilla Frankrijk

Zalige vakantiehuisjes in Frankrijk

Belvilla is dé aanbieder van vakantiehuisjes in Europa. Keuze uit 18.000 unieke vakantiehuizen. Voor weekendjes weg, zomervakantie, wintersport. Klanten geven gemiddeld een 8.5.

Tags: Alpen, trektochten, 50-100km

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!