Tour des Bauges | Wandeltocht door de bergen met zicht op de Alpen

Wandelen op de Tour des Bauges met de Alpen in zicht

De Tour des Bauges biedt bijna alles wat een wandelaar maar kan wensen: prachtige natuur, pittige wandelingen, schitterende uitzichten, pieken boven 2000 meter, en rust, wat een rust. Ik liep de Tour, rond honderd kilometer, in juni 2011 met twee vrienden.

Mooi wildkamperen

Alledrie in een 1-persoonstentje: privacy zo op z'n tijd is ook wat waard. Op mooie wildkampeerplekjes hebben we gestaan, achteraf zagen we dat dat in dit nationale natuurpark niet is toegestaan, maar niemand die ons zag of misschien: niemand die het interesseerde. We hebben zelfs nog een keer een mooi kampvuurtje kunnen maken. Wel nodig wil je 's avonds nog buiten kunnen zitten, want ook in juni kan het hier koud zijn, we hebben zelfs nog wat sneeuw zien liggen.

Armoedige dorpjes

Bieden de Bauges echt alles wat een wandelaar verlangt? Toch niet: de dorpjes zijn nogal armoedig en bevatten niet de voor een wandelaar broodnodige ingredienten: kruideniertjes om wat boodschappen te doen en restaurantjes om je te laven aan lokale gerechten.

Mooiste wandelvakanties in de Alpen

Zoek je een schitterende wandelvakantie in de Alpen? Pittige tochten, maar wel met bagagevervoer? Bekijk dan de 10 allermooiste wandelvakanties in de Alpen.

Bekijk de Top 10 Wandelvakanties in de Alpen >>

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!