Katharen-wandelroute | Wandeltocht over de Chemin des Bonshommes | GR107

Wandelvakantie GR107 over de Chemin des Bonshommes

De Katharen trokken 800 jaar geleden over de Pyreneeën, op de vlucht voor vervolging. Van Frankrijk naar Spanje, een barre tocht, ruim 200 kilometer lang. Ik volg de middeleeuwse monniken onder veel gunstiger omstandigheden: zo vrij als een vogel. Flink bikkelen is het soms op de Katharen-wandelroute, maar wat is de natuur hier mooi! En buiten het seizoen is het super rustig wandelen. Af en toe stuit ik op een dagjesmens, een afgepeigerde hardloper, een voortploegende boer. Verder ontmoet ik alleen alpenmarmotten (wauw), lammergieren (wauw wauw), en bloemen, heel veel bloemen. Heerlijk.

SNP: wandelen of fietsen in Katharenland?

SNP biedt prachtige actieve vakanties in het land van de Katharen. Al fietsend of wandelend ontdek je de mystiek van de Katharen. En wandel je intussen door het wonderschone berglandschap van de Pyreneeën. Bekijk alle mogelijkheden!

Van Foix naar Berga

Het traject van de GR107 loopt van het Franse Foix (leuk stadje) naar het Spaanse Berga (nog leuker stadje). Het hoogste punt – de Portella Blanca (2517 meter) – ligt ongeveer halverwege, middenin de Pyreneeën. Laat ik nou uitgerekend op dat allerhoogste punt... onder barre omstandigheden... het pad kwijtraken... ¡Ay ay caramba!

Tags: meerdaagse wandelingen, Pyreneeën

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!