Wandeltrainer Wanda Catsman: ‘Blijf in beweging, ga wandelen!’ Wandeltrainer Wanda Catsman: ‘Blijf in beweging, ga wandelen!’
Wandeltrainer Wanda Catsman: ‘Blijf in beweging, ga wandelen!’ Wandeltrainer Wanda Catsman: ‘Blijf in beweging, ga wandelen!’

Wandeltrainer Wanda Catsman: ‘Blijf in beweging, ga wandelen!’

Wetenschappers drukken ons in deze tijden van het coronavirus op het hart: blijf in beweging. Nu we in een intelligente lockdown zitten, veel sportscholen, zwembaden en sportclubs gesloten zijn, schiet de beweging erbij in. Juist nu het zo belangrijk is om in beweging te blijven. Wanda Catsman van Dewandeltrainer.nl geeft tips én online wandeltrainingen.

Wandelen: goed voor hart en bloedvaten

“Wandelen is een prima manier om matig intensief te bewegen, ook in tijden van corona”, stelt wandeltrainer Wanda Catsman. “Wist je dat wandelen goed is voor je hart en bloedvaten, en het risico op chronische aandoeningen zoals diabetes type 2 en mogelijk ook borst- en darmkanker verlaagt. Daarnaast houdt het je ook nog eens beter op een gezond gewicht.”

Minder kans op sterfte

Wanda: “Wandel je 12,5 kilometer per week, zo’n 2,5 uur, dan biedt dat 20 procent minder sterftekans. Dat is dan wel stevig wandelen náást de gewone dagelijkse activiteiten zoals boodschappen doen.”

Wandelen: lekkerder in je vel

Onze dagelijkse activiteiten zijn volgens Wanda door corona drastisch verminderd. “En daar ligt een ander gevaar op de loer. Sociale onthouding kan leiden tot eenzaamheid en depressie. Ook daar kan wandelen helpen. Uit onderzoek is gebleken dat regelmatig wandelen zorgt dat mensen meer energie hebben, beter in hun vel zitten en minder last hebben van depressies.”

Houd de maatregelen in acht

Redenen genoeg om de schoenen aan te trekken en naar buiten te gaan. Maar houd wel de maatregelen in acht, waarschuwt Wanda. “Ga alleen op pad en houd 1,5 meter afstand. Zorg er dus voor dat je een wandelroute uitkiest die niet over smalle paden gaat, vermijd drukke gebieden en wandel op rustige tijdstippen. Vroeg in de ochtend, rond etenstijd en laat in de avond is het vaak een stuk rustiger op straat.”

Maak er een wandeltraining van

Wil je een sportief element toevoegen aan je wandeling, maak er dan een wandeltraining van, tipt gecertificeerd wandeltrainer Wanda. “Je kunt een wandeling intensiever maken door bijvoorbeeld een intervaltraining te doen. Tijdens een intervaltraining wissel je een rustig wandeltempo af met een verhoogd wandeltempo. Dit heeft een groot effect op de hart- en longfunctie en de trainingsprikkel op de belaste spieren.”

Online wandeltrainingen van Wandawandelt.nl Online wandeltrainingen op Dewandeltrainer.nl

Sinds 2019 geeft Wanda online wandeltrainingen aan de beginnende wandelaar en de wandelaar die zijn wandelafstand wil vergroten. De online wandeltraining is opgebouwd uit drie zelfstandige trainingsmomenten per week, waarbij de wandeltechniek, krachttraining, duurloop en interval afgewisseld worden.

Wandeltips & online community

Naast een trainingsschema ontvangen de deelnemers ook wandeltips en kunnen ze in de exclusieve online community hun wandelervaringen delen en vragen stellen. Heb je interesse in de online wandeltraining, kijk dan op Dewandeltrainer.nl.

Ga naar Dewandeltrainer.nl >>

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy