Ich bin ein Franken! Ich bin ein Franken!
Ich bin ein Franken! Ich bin ein Franken!

Ich bin ein Franken!

De vallende bladeren, diepe herfstkleuren en mistige ochtenden van de herfst kun je toch het beste wandelend beleven. Het Zuid-Duitse Altmültal leent zich daar uitstekend voor: een prachtig weids dal met een rijke historie.

De schrik van een lekke band op de Autobahn is in de heuvels van de Beierse streek Franken snel vergeten. Ik kom tot rust, kruip de eerste nachten rond negenen onder het dons, en voel me soms echt bruisen van energie.

Na een regenachtige start breekt de zon door. Die is in dit jaargetijde echt anders dan in de zomer. Benauwd wordt het niet, het blijft aangenaam koel.

Vreemd hoe je, weg van de drukte, opeens oog krijgt voor het kleine: het kevertje dat neerdaalt op je boek, de geurige bosaardbeitjes tussen de bladeren, allerlaatste vlinders naarstig op zoek naar allerlaatste bloemen.

En vreemd – maar eigenlijk ook gewoon – om de vriendelijkheid van de Duitse plattelanders te ervaren. Voorbijgangers die me de weg willen wijzen als ik even aarzel welk pad ik zal nemen. Een oude man op een oude fiets die stopt voor zomaar een praatje. Sind Sie von hier? vraag ik. Met de borst vooruit zegt hij trots: Ich bin ein Franken! Mijn antwoord luidt natuurlijk: Und ich bin ein Frank!

Mijn tocht over de Altmültal-Panoramaweg >>

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy