Boswachters op Twitter en Facebook Boswachters op Twitter en Facebook
Boswachters op Twitter en Facebook Boswachters op Twitter en Facebook

Boswachters op Twitter en Facebook

Via Twitter kreeg ik een berichtje van @BoswachterRob: wist ik wel dat veel boswachters op Twitter en Facebook actief zijn? Nee, dat wist ik niet. Urenlang heb ik gesurfd langs online boswachters en nu ben ik een stuk wijzer. Dat boswachters actief zijn op social media is een understatement. Ze zijn zó actief dat ik me zorgen maak of ze nog wel voldoende het bos in kunnen.

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

Oren en ogen van de bossen

Leuk is het wel: boswachters vormen toch een beetje de oren en ogen van de vele prachtige bossen en landgoederen die Nederland rijk is. Als er iemand is die precies weet hoe het gesteld is met het vliegend hert, waar de ijsvogels te bewonderen zijn, en hoe een koe een haas vangt, dan is dat wel de boswachter. En stiekem ben ik stikjaloers op mensen die voor hun werk hele dagen in de natuur rondbanjeren.

Omkegelende bomen

“Zoveel kleur nu op de heidebodem: rode heidelucifer”, twittert @Bosw8chterJanneke
“Eerder deze week had ik het gevoel dat ik op safari in Afrika was. Maar nee het was gewoon Brabant”, aldus @hambeaboy (gekke naam voor een boswachter, maar goed)
“Met storm kegelen behoorlijk wat bomen om. Wilgen zeker, vaak met kluit. Typische nestmogelijkheden voor ijsvogels in de #Biesbosch”, meldt BoswachterThomas

Bron van leering ende vermaeck

Afijn, de wachters van onze bossen zijn een bron van lering, en soms ook vermaak.

“De Grote Vriendelijke Reus is er weer!”, schrijft @FrankBoswachter bij een foto van zichzelf met een onwaarschijnlijk groot wild zwijn (zie de foto bij dit blogje).

En op de Facebookpagina van Staatsbosbeheer staat daarbij een toelichting: “Komt zo eind oktober plots uit de wildernis, blijft een weekje en verdwijnt weer. Onze boswachter kent hem nog als biggetje en het weerzien is altijd spectaculair. Ze trekken een weekje met elkaar op en gaan dan, volgens de boswachter: "De vogeltrek bekijken". Dus als je ergens rond Radio Kootwijk een grote kop met flinke oren boven het gras ziet uitsteken, weest niet bevreesd.”

Volg onze boswachters!

Wil je onze boswachters volgen op sociale media? Sterk aan te bevelen. En je bent niet de enige. Veel boswachters hebben duizenden volgers. Er zijn een paar mogelijkheden:

  • Op Twitter staat de openbare lijst ‘Boswachters online’ van Staatsbosbeheer. Meer dan 100 boswachters vertellen op Twitter over hun dagelijkse werk. Ga naar deze lijst Boswachters online
  • De boswachters van Natuurmonumenten blijven natuurlijk niet achter. Ook die twitteren zich drie slagen in de rondte en houden je op de hoogte van de laatste natuurnieuwtjes. Kijk voor een overzicht op de website van Natuurmonumenten.

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy