De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl

Groene Wissel Pampushout & IJmeer | Rondwandeling Almere Poort

Groene Wissel Almere-Poort (nr. 440) | Het Pampushout

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling10 km

Wat voor soort wandeling?Groene Wissel

Startplaats of station van deze wandelingAlmere Poort (station)

Hoe scoort deze wandeling?Frankwandelt-rating: 65/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling

Naar de routebeschrijvingDownload de routebeschrijving

Aardige Groene Wissel langs de weidsheid van het IJmeer en door het beschutte Pampushout, een compleet nieuw bos bij Almere. Leuke korte wandeling als je de eerste en de twee laatste kilometer door de vingers ziet.

Snel prachtig wandelen? De 7 mooiste Groene Wissels >>

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Weidse wandeltocht

Aan licht en lucht geen gebrek op deze weidse wandeltocht. Voorbij de jachthaven kun je in herfst en winter genieten van prachtige panorama’s: laag licht scheert door regenbuitjes die vanuit de verte komen aandrijven. Schitterend tafereel dat nooit verveelt.

Almere: ‘no go’ voor wandelaars?

Almere en omgeving, ik vond het tot voor kort een wandel-no-go-area. Te nieuw, te lelijk, te open, smakeloos, kortom: onwandelbaar. Dat waren zo’n beetje mijn vooroordelen. En verdomd: die vooroordelen kloppen 100%. Maar toch, het heeft wat, een je ne sais quoi.

Groene Wissel Almere-Poort (nr. 440) | Het Pampushout Groene Wissel Almere-Poort (nr. 440) | Het Pampushout

Obi-Wan Kenobi

Ik wandel langs een bloedsaaie weg van het tochtige station Almere Poort naar de desolate jachthaven aan het IJmeer, waar ik een catamaran genaamd Obi-Wan Kenobi zie liggen. Onderweg bergen modderig zand op braakliggende terreinen, sneue flatblokkendozen en een aso die nog chagrijniger kijkt dan z’n pittbull. May the Force be with me.

Groene Wissel Almere-Poort (nr. 440) | Het Pampushout

Gelukkig in Almere? Het kán

En opeens zet de zon z'n tanden in de wolken. Gloedvolle stralen scheren over weids water. Golven slaan te pletter op de keien, waterscherven spatten op m’n jas. Domweg gelukkig in Almere.

Groene Wissel Almere-Poort (nr. 440) | Het Pampushout

Herten in Pampushout

In Pampushout ben ik de enige wandelaar. Het bos ligt er kaal bij, de herfststormen hebben hun tol geëist, boomwrakken staan als troosteloze wachters in bos dat z’n draai nog niet heeft gevonden. Vette klei probeert me de voormalige Zuiderzeebodem binnen te zuigen. Regen wacht z’n kans af in de donkere lucht. Dan schiet opeens een hertenpaartje tussen het jonge hout. Wauw, geweldig! Heerlijk gewandeld al met al.

Snel prachtig wandelen? Alle Groene Wissels >>

Groene Wissels & Trage Tochten: betaald per 2021

Groene Wissels en Trage Tochten waren altijd gratis te downloaden. Helaas zijn dit vanaf 2021 betaalde routes geworden. Kijk voor meer informatie op Wandelzoekpagina.nl.

Ga naar Wandelzoekpagina.nl >>

 

Bekijk de wandelreizen van SNPPlan je wandelvakantie bij SNP voor 2021

Actieve wandelreizen: SNP Natuurreizen is erin gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen. Bekijk de mogelijkheden voor als we weer mogen!

Vakantieplannen maken

Uiteraard houdt SNP zich aan het advies om tot medio maart 2021 niet naar het buitenland op vakantie te gaan. Maar plannen maken voor daarna mag natuurlijk wel. Dat kan zonder zorgen: je mag bij SNP tot 30 dagen voor vertrek je reis kosteloos omboeken of annuleren. En ze vragen géén aanbetaling. Zo kun jij met een goed gevoel nu al je vakantie voor 2021 boeken.

Alle privé-reizen >>

Alle groepsreizen >>

 

Foto’s van deze wandeling

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

 

De 10 mooiste vakantiehuisjes van NederlandDe 10 mooiste vakantiehuisjes van Nederland!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Nederland? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes middenin natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 10 mooiste!

10 mooiste natuurhuisjes van Nederland >>

 

Tags: rondwandelingen, Groene Wissels, 10-15 km, 5-10 km

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>