Mooiste wandel- en langlauf-vakanties in de Finse sneeuw Mooiste wandel- en langlauf-vakanties in de Finse sneeuw

Mooiste wandel- en langlauf-vakanties in de Finse sneeuw

Mooiste wandel- en langlauf-vakanties in de Finse sneeuw Mooiste wandel- en langlauf-vakanties in de Finse sneeuw

Mooiste wandel- en langlauf-vakanties in de Finse sneeuw

Zoek je een bijzondere wintervakantie in Finland? Ga sneeuwwandelen of langlaufen. Bekijk de mooiste wintervakanties in de Finse sneeuw. Trektochten met een groep. Stuk voor stuk met uitstekende reviews. “Onvergetelijke reis in de ongerepte natuur van Finland.”

Bekijk alle natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Sneeuwwandelen & langlaufen in Finland

Sneeuwwandelen, het heeft iets betoverends. Zeker als je dat doet in de magische witte wonderwereld van Finland. Wie hier ooit door de verse sneeuw heeft gewandeld, wil telkens weer terug. De zuivere lucht, de eenzaamheid, de eindeloze sneeuwvlaktes. Wat is er lekkerder dan de hele dag actief buiten te zijn in de sneeuw?

Sneeuwschoenwandelen

Bijzondere sneeuwvakanties in Finland: er zijn veel mogelijkheden. Maar sneeuwwandelreizen heb je niet veel. Op onderstaande heerlijke winterreis wandel je door dikke pakken sneeuw van hut naar hut. Sneeuwwandelen doe je op gewone bergschoenen of op speciale schoenen: het sneeuwschoenwandelen.

Speciale sneeuwschoenen

Sneeuwschoenwandelen is populair. Het is helemaal van deze tijd. Uitdagender dan gewoon bergwandelen, maar voor de meesten zeker niet te hoog gegrepen. Aan de speciale sneeuwschoenen moet je eerst even wennen, maar daarna loop je fluitend door winterwonderland. Een prachtige wintersport voor mensen die graag buiten de gebaande paden komen. Skiën is cool, sneeuwschoenwandelen is hot.

Uitstekende reviews van wandelaars

Onderstaande bijzondere sneeuwvakantie in Finland is uitgebreid getest en uitstekend gewaardeerd door wandelaars zoals jij en ik. Dat wandelt toch een stuk lekkerder! Veel wandelplezier in de sneeuw!

Sneeuwwandelen in Finse nationale parken | Groepsreis

Tijdens deze prachtige winterreis maak je dagwandelingen op sneeuwschoenen vanuit de sfeervolle houten Oivangin Lodge. De Lodge ligt in de besneeuwde bossen aan de oever van het bevroren Singerjärvimeer.

Sledetocht met husky’s

Samen met een lokale gids verken je het Oulanka Nationaal Park, Livaara, Ruka en het Nationaal Park Riisintunturi. Je treft hier een waar winters paradijs met fotogeniek besneeuwde bomen. Optioneel is een avontuurlijke sledetocht met husky’s. Goede kans om het noorderlicht te spotten deze week!

Uit de reviews:

 • “Een compleet verzorgde reis in een verrassend en onvoorstelbaar mooi landschap. Je hoeft alleen maar te lopen en te genieten. Alles zat mee: Zonovergoten, dikke laag sneeuw, goed gezelschap en fantastische Finse gidsen Jouko en Piritta. Zij brengen het verstilde landschap tot leven met hun verhalen. Zelfs nog een grote vleug noorderlicht gehad!”
 • “Fantastische accommodatie, prachtige natuur, liefdevolle verzorging van de lodgeeigenaren Heikki, Tuula en hun team. Professionele begeleiding tijdens de prachtige wandelingen van de gids Chris. Ik heb de reis in de periode januari en maart gedaan. Ik kan niet kiezen wat de mooiste periode is, zo verschillend maar beide keren zo prachtig! Een reis van beleving in plaats van prestatie...”
 • “Prachtige reis, een echte aanrader. De foto's op de site hebben we ook echt in werkelijkheid gezien, inclusief het noorderlicht. En het supervriendelijke personeel en de kundige lokale reisleiders maken het tot een onvergetelijke reis!”

Highlights van deze reis:

 • Dagwandelingen door de eindeloze sneeuw
 • Kans om het Noorderlicht te zien
 • Optionele huskytocht
 • Sfeervolle Finse lodge
 • Deskundige lokale gids
 • Beoordeling door reizigers: 88/100

Reis in het kort:

 • Streek: Kuusamo
 • Soort reis: groepsreis
 • Lengte: 8 dagen
 • Prijs vanaf: 1.700 euro

Bekijk deze heerlijke winterreis >>

 

 

Bekijk de wandelreizen van SNPSmaak te pakken? Bekijk de mooiste wandelreizen van SNP

Actieve wandelreizen over de hele wereld: SNP Natuurreizen van de ANWB is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

Alle privé-reizen >>

Alle groepsreizen >>

 

Comfortabel reizen met de trein

Wat is het toch leuk om een lange treinreis te maken. Lekker een boekje lezen. Het landschap aan je voorbij laten glijden. Langzaam in vakantiestemming komen. Boek je comfortabele reis via NS Internationaal!

Naar de internationale reisplanner >>

 

 


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy